Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium: "Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8257
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)”

Tanítványai erre így tanakodtak: „Mit akar mondani ezzel: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? És hogy: Az Atyához megyek? Mit jelent az, hogy: Még egy kis idő? Nem értjük, mit beszél.” Jézus észrevette, hogy kérdezni akarják, így szólt tehát hozzájuk: „Azon tanakodtok, hogy azt mondtam: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? Bizony, bizony, mondom nektek: Sírni fogtok és jajgatni, a világ pedig örül. Szomorkodni fogtok, de szomorúságtok örömre fordul.”
Jn 16,16-20


Elmélkedés:

A tanítványi élet mindennapi kapcsolatot jelent a mesterrel, aki nem csupán tanítását és gondolatait osztja meg tanítványaival, hanem egész életét. A tanítvány pedig nem elégszik meg a hallott tanok elfogadásával és elsajátításával, hanem felajánlja életét mesterének, azaz legfőbb célja az, hogy úgy éljen, mint tanítója. E szoros életkapcsolat megszakítása fájdalommal jár, de a jó tanítvány egy idő után mestere nélkül is képes megállni a saját lábán. Talán éppen az önálló élet és az arra való képessége lesz a mércéje annak, hogy mindent jól megtanult-e. Jézus egykori tanítványai számára próbát, próbatételt jelentett az Úr távozása. De a mi krisztusi életünk is állandó próbáknak van kitéve, ugyanakkor sosem feledkezhetünk el arról, hogy Jézus állandóan velünk van.
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés