Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa.”

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8556
Jézus odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget. A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, azután a testvére, András; Zebedeus fiai: Jakab és testvére, János, továbbá Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos; Alfeus fia Jakab, Tádé, a kánaáni Simon, és végül karióti Júdás, aki később, elárulta őt. Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, és megparancsolta nekik: „Ne lépjetek a pogányokhoz vezető útra, s a szamaritánusok városába be ne térjetek. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa.” Mt 10,1-7

Elmélkedés:

A tizenkét apostol kiválasztásáról és missziós útra küldéséről hallottunk az evangéliumban. Az apostolok hatalmat kapnak Jézustól a gonosz lelkek kiűzésére és a gyógyításra, de ez a hatalom nem egészen olyan, mint Jézusé. Jézus ugyanis nem mástól kapta ezt a hatalmat, hanem mint Isten birtokolta azt. Ő a saját nevében volt képes csodákat tenni, míg az apostolok, csak Jézus nevében használhatták hatalmukat. 
Az apostolok küldésének másik fontos eleme, hogy a Jézustól kapott megbízás értelmében Isten országának eljövetelét kell hirdetniük az embereknek. 
Az örömhír továbbadására tehát Isten embereket választ ki és használ fel. De vajon engem is fel tud-e használni az evangélium terjesztésére? Kész vagyok-e arra, hogy kiválasztottként Isten munkatársa legyek? Felismerem-e küldetésemet, amelyet Jézustól kapok? Van-e bennem bátorság ahhoz, hogy a nem keresztényekhez és az eltévedt juhokhoz szóljak, s azok előtt is tanúságot tegyek hitemről, akik nem ismerik Jézust? 
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés