Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „Mennyei Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8456
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt.

T i tehát így imádkozzatok: 

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, 
szenteltessék meg a te neved; 
jöjjön el a te országod; 
legyen meg a te akaratod, 
amint a mennyben, úgy a földön is. 
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; 
és bocsásd meg vétkeinket, 
miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; 
és ne vígy minket kísértésbe, 
de szabadíts meg a gonosztól!


Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”

Mt 6,7-15


Elmélkedés:

A kommunikációs eszközök gyors fejlődésének korában egyre több eszköz áll rendelkezésünkre, hogy akár nagy távolságokból is kapcsolatba kerüljünk emberekkel. Mindeközben azonban veszélynek, illetve káros hatásnak kell tekintenünk azt, hogy a személyes kapcsolatok, beszélgetések leépülnek. Kevesebbet beszélünk, beszélgetünk embertársainkkal és persze Istennel is. Az imádság az Istennel való beszélgetés. Közvetlen, személyes és őszinte beszélgetés. Az ember részéről nem szorítkozhat csupán a segítségkérésre, hanem a dicsőítésben és a hálaadásban is meg kell nyilvánulnia. A Jézus által tanított imádságban kéréseket fogalmazunk meg, amelyekkel egyúttal elismerjük, hogy Isten képes megadni nekünk mindazt a jót, ami üdvösségünkhöz szükséges. 
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés