Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Nótár Mary a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28690
Az előadóművész kedd délben lépett be a Wojtyla Barátság Központ kapuján, Farkas P. József alapító-igazgató meghívására, átutazóban Kecskeméten. Családi indíttatásáról, pályafutásáról, küzdelmeiről is mesélt a szociális intézmény gondozottjainak. (Fotók: Tódor Norbert)

– Egyszerű családban nevelkedtem. Nem állíthatom, hogy mélyszegénységben nőttem fel, mert – hála legyen a Jóistennek – nagyszüleim, szüleim tanult emberek, zenészek voltak – kezdte a beszélgetést.

Családi hátteréről kifejtette: „Egy Borsod megyei kis falucskából származom, amely nem kifejezetten gazdag település, de alázatos, dolgos emberek lakják. Látom a környezetemben, milyen szegénységben tengődni. Rokonságomban akadnak családtagok, akiknek nagyon nehézkesen megy az élet. A szegénység nem szégyen, azonban a munka rendkívül fontos, mert csak általa hozhatunk eredményt saját mindennapjainkba. Nem csupán megélhetésünk miatt, a napi rendszeresség kialakítása okán is, hogy ne érezzük magunkat feleslegesnek.”

– Szegény embert még az ág is húzza, tartja egy közmondás. Van, amikor nehéz, mert esetlegesen hiába kínálkozik valamiféle lehetőség, mégis balsorsszerűen érnek veszteségek bennünket – folytatta. – Akiknek ez jut osztályrészül, velük mélyen együttérzek, mert nem tudnak olyan mértékben előre haladni, amiképpen korábban megálmodták – tette hozzá.

Élete mélypontjairól megjegyezte, voltak helyzetek, amikor úgy érezte, egész pályafutása, talán eddigi munkájának gyümölcse is rámegy; nem tudta, hogyan lábaljon ki bajos helyzetéből. „Ám kegyes volt hozzám a Jóisten, és rendre álltak mellettem olyan emberek, akik mindenben támogattak, érezhettem szeretetüket. Igaz barátot mindig találhatunk, ha kellőképpen nyitottak, őszinték vagyunk egymáshoz.” – vallott lelki próbáiról.

– Tizenkét éves korom óta dolgozom, mondhatnám, önellátó vagyok. Mindenért meg kell küzdenem, éppen ezért meg is becsülöm, ami adatik, mert tudom, bármikor elveheti tőlem a Jóisten – összegezte dióhéjban eddigi pályáját az énekesnő.

A beszélgetés záró akkordjaként egy-egy dedikált képet nyújtott át rajongóinak Nótár Mary, aki végezetül a Waldorf-iskolások zenés műsorát és ebédosztását is megtisztelte jelenlétével.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés