Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ollók csattogtak, hajszárítók zúgtak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30229
Fodrász- és kozmetikus tanulók keze által megszépültek a Wojtyla Barátság Központ rászoruló gondozottjai. (Fotók: Mátyus István)

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Gáspár középiskola tanulói évente néhányszor megszépítik a Wojtyla sorsközösség tagjait. Volt, hogy a szegényeket vitték el az iskola tanműhelyébe, utóbb többször a diákok jöttek „házhoz”. Így történt ez hétfőn is. A közös együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző, hiszen a diákoknak kiváló terep a Wojtyla gyakorlásra, míg a rászorultak ingyen kapnak hajvágást vagy éppen szemöldökfestést.

A sorsközösség hölgy és férfi tagjai egyaránt örömmel élnek a lehetőséggel, sokaknak szűkös anyagi lehetőségeikből egyáltalán nem telik fodrászra, kozmetikusra. Farkas Zita az elsők között szépült meg, a hajvágás és szárítás után elmondta: neki minden fillér számít, fodrászhoz hosszú évek óta nem jut el. Nagyon boldog, hogy a gáspáros tanulóknak köszönhetően mégsem kell lemondania a divatos frizuráról. Ráadásul a környezet is kellemes, a diákok nagyon kedvesek.

Kispatakiné Szénási Melindát a kozmetikus diákok vették kezelésbe. Havi pénzkeretéből neki sem jut ilyen „luxus” dolgokra, így mindig él a Wojtyla és a Gáspár iskola nyújtotta lehetőséggel.

A kozmetikus tanulókat Kormos Henrietta tanárnő kísérte el. Elmondta: számukra is jó lehetőség ez a közösség, hiszen a tanulók elsősorban egymáson gyakorolnak, a népkonyhán pedig teljesen új arcokon, új feladatokban tehetik próbára tudásukat. Tanítványa, Lénárt Vivien hozzátette: jó érzés számára, hogy segíthet a szegény embereken. A gyakorlati óra ráadásul változatos is, hiszen arcon gyantáznak, szemöldököt és szempillát is festenek.

A fodrász tanulókat Maczkó Andrea tanárnő irányította. Úgy véli, csak hasznukra válik a tanítványainak, ha itt dolgoznak. Meg kell nekik tapasztalniuk, milyen az, ha önzetlenül segítenek. Emellett nekik is hasznos, hiszen míg a tanműhelyben csak próbafejek állnak rendelkezésre gyakorlásra, addig a népkonyhán valós személyek. Élő modelleken pedig sokkal többféle frizurát kipróbálhatnak, gyakorolhatnak. A fodrász diákok közül Halász Szantiam örömmel mesélte el, jó érzés számára, hogy a szegényeken segíthet saját munkájával. Jól érezte magát. Kedves emberek fogadták őket, jó hangulatban telt el a gyakorlat. Ráadásul egy új frizura vágási technikáját is elsajátíthatta.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés