Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ollók csattogtak, hajszárítók zúgtak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30229
Fodrász- és kozmetikus tanulók keze által megszépültek a Wojtyla Barátság Központ rászoruló gondozottjai. (Fotók: Mátyus István)

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Gáspár középiskola tanulói évente néhányszor megszépítik a Wojtyla sorsközösség tagjait. Volt, hogy a szegényeket vitték el az iskola tanműhelyébe, utóbb többször a diákok jöttek „házhoz”. Így történt ez hétfőn is. A közös együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző, hiszen a diákoknak kiváló terep a Wojtyla gyakorlásra, míg a rászorultak ingyen kapnak hajvágást vagy éppen szemöldökfestést.

A sorsközösség hölgy és férfi tagjai egyaránt örömmel élnek a lehetőséggel, sokaknak szűkös anyagi lehetőségeikből egyáltalán nem telik fodrászra, kozmetikusra. Farkas Zita az elsők között szépült meg, a hajvágás és szárítás után elmondta: neki minden fillér számít, fodrászhoz hosszú évek óta nem jut el. Nagyon boldog, hogy a gáspáros tanulóknak köszönhetően mégsem kell lemondania a divatos frizuráról. Ráadásul a környezet is kellemes, a diákok nagyon kedvesek.

Kispatakiné Szénási Melindát a kozmetikus diákok vették kezelésbe. Havi pénzkeretéből neki sem jut ilyen „luxus” dolgokra, így mindig él a Wojtyla és a Gáspár iskola nyújtotta lehetőséggel.

A kozmetikus tanulókat Kormos Henrietta tanárnő kísérte el. Elmondta: számukra is jó lehetőség ez a közösség, hiszen a tanulók elsősorban egymáson gyakorolnak, a népkonyhán pedig teljesen új arcokon, új feladatokban tehetik próbára tudásukat. Tanítványa, Lénárt Vivien hozzátette: jó érzés számára, hogy segíthet a szegény embereken. A gyakorlati óra ráadásul változatos is, hiszen arcon gyantáznak, szemöldököt és szempillát is festenek.

A fodrász tanulókat Maczkó Andrea tanárnő irányította. Úgy véli, csak hasznukra válik a tanítványainak, ha itt dolgoznak. Meg kell nekik tapasztalniuk, milyen az, ha önzetlenül segítenek. Emellett nekik is hasznos, hiszen míg a tanműhelyben csak próbafejek állnak rendelkezésre gyakorlásra, addig a népkonyhán valós személyek. Élő modelleken pedig sokkal többféle frizurát kipróbálhatnak, gyakorolhatnak. A fodrász diákok közül Halász Szantiam örömmel mesélte el, jó érzés számára, hogy a szegényeken segíthet saját munkájával. Jól érezte magát. Kedves emberek fogadták őket, jó hangulatban telt el a gyakorlat. Ráadásul egy új frizura vágási technikáját is elsajátíthatta.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés