Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PÁLOS KOLOSTOR: Kisasszony-napi búcsú Szentkúton

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__9152
Szombaton és vasárnap tartották az idei hagyományos Kisboldogasszony-búcsút a Petőfiszálláshoz tartozó Pálosszentkúton. A Szűzanya születésnapja tiszteletére meghirdetett kétnapos egyházi eseményen ezúttal is részt vettek a kecskeméti Piarista Gimnázium diákjai, akik hetedik alkalommal zarándokoltak el a szentkúti pálos kegyhelyre.

A szombati programok sorát Puskás Antal pálos szerzetes „Meddig nyúl a nyúl?” című előadása nyitotta. Az eseménysor tanévnyitó szentmisével folytatódott. Este nyolc órakor Bátor Botond, a pálos rend magyarországi tartományfőnöke celebrált ünnepi szentmisét, amely fáklyás körmenettel ért véget. Éjfélben a megholtakért tartottak szentmisét, majd vasárnap reggelig elsőpénteki engesztelő virrasztás kezdődött Magyarországért, a kegytemplomban.

A vasárnapi ünnepi szentmisét Csóka János, a pécsi pálos kolostor házfőnöke mutatta be, a pálos szerzetesek, valamint több meghívott vendégpap koncelebrálásával. A szentmise a hagyományos körmenettel zárult. A kegytárgyak megáldása, illetve megszentelése után Csóka János atya megáldotta a gyermekeket a Prágai Kis Jézus szobránál.

A vasárnapi ünnepi szentmiséről idén sem maradtak el a kiskunfélegyházi Szent István egyházközség zarándokai, akiket ezúttal Kapás Mihály atya vezetett. A népes zarándokcsoport útközben megszentelte a közelmúltban felújított Csólyosi úti feszületet és Mária-szobrot.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés