Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Papi áldásban részesült a Wojtyla Ház

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30949
Vízkereszt ünnepére emlékezett szerdán a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. A szociális intézményt dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa áldotta meg a jeles alkalomból. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál wojtylás munkatárs köszöntője után a lelkipásztor tolmácsolta biblikus gondolatait az ünnep kapcsán, majd a népi hagyománynak megfelelően falra került a felirat: 20+C+M+B+21. Hozzátette: ezt a változatot részesíti előnyben, mely az évszám mellett a három napkeleti bölcs, Gáspár, Menyhért és Boldizsár latin neveinek rövidítése. Ugyanakkor megfelel a latin mondás rövidítésének is, miszerint Christus Mansionem Benedicat – Krisztus áldja meg e házat!

Az Egressy utcai karitatív létesítmény elé érkező rászorultak utána az akasztói Horgászpark és Halászcsárda jóvoltából egyenként átvették a rántott szikipontyból és burgonyapüréből, céklából álló ízletes menüt. A támogatók részéről Czobor-Szabó Andrea és Árvai Dávid jelent meg és vett részt az ebédosztásban.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés