Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Pio atya és II. János Pál - A legendás szent városaival is felvette a kapcsolatot a Wojtyla Ház

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5332
A mai napon olvashattak honlapunkon a csodatévő Pio atya Mindszenty bíborosnál tett jelenéséről. Többekben felmerült a kérdés, és ezt jelezték is szerkesztőségünknek: miért foglalkozunk a legendás olasz szenttel kiemelten. Mitől érdekes a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye híreire fókuszáló internetes újság számára Pater Pio? A válasz egyszerű. Valószínűleg sokan tudják olvasóink közül, hogy Karol Wojtyla és Pio atya különleges kapcsolatban álltak egymással, amely összeköti a II. János Pál emlékét, szellemi örökségét ápoló kecskeméti Wojtyla Házat és a XX. század legnagyobb hatású szentjének követőit, tisztelőit is.
Francesco Forgione-nél, azaz Pater Pionál 1947-ben gyónásra jelentkezett egy fiatal lengyel pap, ő volt Karol Wojtyla. Az elbeszélések szerint - amit soha senki meg nem erősített – Pio atya akkor megjövendölte számára: "Egyszer majd pápa leszel, de vért és erőszakot is látok veled kapcsolatban". Bár a hívők csodáit látva már életében szentnek tekintették a legendás hírű papot, a vatikáni hivatalok nem nézték ezt jó szemmel. Sok vád érte emlékét, később rehabilitálták, majd 2002 júniusában avatták hivatalosan is szentté II. János Pál pápa vezetésével a Szent Péter téren. Hírt adtunk arról, hogy a Wojtyla Ház küldöttsége a közelmúltban Wadowicében, Karol Wojtyla szülővárosában járt Ewa Filipiak polgármester asszony meghívására. A szervezők a XX. és a XXI. század folyamán, az egyház szolgálatára választott főpapok, pápák szülővárosainak delegációit hívták meg a „ Nagy János Pál Év” alkalmából, ezért természetesen jelen volt a tanácskozáson Pietrelcina és San Giovanni Rotondo küldöttsége is. Előbbi Pio atya szülővárosa, utóbbi pedig papi szolgálatának legfőbb helyszíne. A kecskeméti delegáció felvette a kapcsolatot a dél-olasz városok küldötteivel,akik barátként tekintettek a kecskemétiekre, ahogy képeink is tanúsítják. Készült a Wojtyla Ház csapata San Giovanni Rotondóba, XVI. Benedek hétvégi látogatására is. Az utazás azonban sajnos elmaradt, hisz a kecskeméti missziónál semmi sem lehet fontosabb és előrevalóbb a Barátság Központ munkatársai számára. Ami késik, nem múlik. Így bízunk benne, hogy ellátogathatunk majd a festői olasz városokba, és leróhatjuk kegyeletünket Pio atya sírjánál is.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés