Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Pio atya és II. János Pál - A legendás szent városaival is felvette a kapcsolatot a Wojtyla Ház

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5332
A mai napon olvashattak honlapunkon a csodatévő Pio atya Mindszenty bíborosnál tett jelenéséről. Többekben felmerült a kérdés, és ezt jelezték is szerkesztőségünknek: miért foglalkozunk a legendás olasz szenttel kiemelten. Mitől érdekes a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye híreire fókuszáló internetes újság számára Pater Pio? A válasz egyszerű. Valószínűleg sokan tudják olvasóink közül, hogy Karol Wojtyla és Pio atya különleges kapcsolatban álltak egymással, amely összeköti a II. János Pál emlékét, szellemi örökségét ápoló kecskeméti Wojtyla Házat és a XX. század legnagyobb hatású szentjének követőit, tisztelőit is.
Francesco Forgione-nél, azaz Pater Pionál 1947-ben gyónásra jelentkezett egy fiatal lengyel pap, ő volt Karol Wojtyla. Az elbeszélések szerint - amit soha senki meg nem erősített – Pio atya akkor megjövendölte számára: "Egyszer majd pápa leszel, de vért és erőszakot is látok veled kapcsolatban". Bár a hívők csodáit látva már életében szentnek tekintették a legendás hírű papot, a vatikáni hivatalok nem nézték ezt jó szemmel. Sok vád érte emlékét, később rehabilitálták, majd 2002 júniusában avatták hivatalosan is szentté II. János Pál pápa vezetésével a Szent Péter téren. Hírt adtunk arról, hogy a Wojtyla Ház küldöttsége a közelmúltban Wadowicében, Karol Wojtyla szülővárosában járt Ewa Filipiak polgármester asszony meghívására. A szervezők a XX. és a XXI. század folyamán, az egyház szolgálatára választott főpapok, pápák szülővárosainak delegációit hívták meg a „ Nagy János Pál Év” alkalmából, ezért természetesen jelen volt a tanácskozáson Pietrelcina és San Giovanni Rotondo küldöttsége is. Előbbi Pio atya szülővárosa, utóbbi pedig papi szolgálatának legfőbb helyszíne. A kecskeméti delegáció felvette a kapcsolatot a dél-olasz városok küldötteivel,akik barátként tekintettek a kecskemétiekre, ahogy képeink is tanúsítják. Készült a Wojtyla Ház csapata San Giovanni Rotondóba, XVI. Benedek hétvégi látogatására is. Az utazás azonban sajnos elmaradt, hisz a kecskeméti missziónál semmi sem lehet fontosabb és előrevalóbb a Barátság Központ munkatársai számára. Ami késik, nem múlik. Így bízunk benne, hogy ellátogathatunk majd a festői olasz városokba, és leróhatjuk kegyeletünket Pio atya sírjánál is.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés