Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Poli-Farbe adomány: Lágylézer terápia segíti a gyógyulást a kecskeméti kórházban

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30578
Számos probléma esetén hatékony megoldás az a lágylézer-terápia, melyhez a készüléket a Poli-Farbe Vegyipari Kft. támogatásával vásárolta meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Fizio-és Mozgásterápiás Osztály számára.

A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. által tavaly meghirdetett „Poli-Farbe Színnel-lélekkel kórház-felújítási pályázatának" köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház több ezer négyzetméter falfelület felújítására elegendő festékmennyiséget nyert. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a kecskeméti intézmény Hotel épületének közösségi terei, folyosói, lépcsőházai tisztasági festésen eshettek át. A festési munkákat közös összefogással - szakemberek támogatása mellett - az intézmény önkéntes dolgozói végezték.

A festékgyár emellett egymillió forint támogatást is biztosított egy korszerű, a napi fizioterápiás betegellátást segítő, az úgynevezett lágylézer terápiás kezelésekhez használatos, közel 2,5 millió forint értékű orvosi műszer megvásárlásához.

Az egészségügyi berendezés segítséget nyújt a Fizio- és Mozgásterápiás Osztályra beutalt betegek ellátásában, akár a baleseti utógondozásban, akár az ízületek gyulladásos, kopásos betegségeinek ellátása során.

„A lágylézer - terápia alacsony energiájú lézersugárral dolgozik, aminek a mélysége állítható, így különböző szöveteket - mint izom, csont, bőr, kötőszövet - célzottan képes elérni" - ismertette a terápiát Goldea Krisztina, vezető gyógytornász.

A behatoló lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekben lévő molekulákkal, és gyorsítják a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás. A lassult működésű sejtre hatnak, az ép sejtet nem stimulálják túl.

A kezelés fájdalommentes, a bőrt nem érinti, így nagy fájdalmakkal érkezők is jól tűrik.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés