Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PORTA TEMPLOMÉPÍTÉS A DUNÁNTÚLON: az utolsó két hét Kékesden

Műszaki egyeztetés, programegyeztetés - a kecskeméti közösség szervezésében

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6039
A PÉCSI PÜSPÖKSÉG alapítása ezredik évfordulója nem kaphatna szebb/maradóbb emléket, mint egy új temlom. Ha az Úr is úgy akarja, akkor ez az égi ajándék KÉKESDEN "földre száll" és teljes szépségeben gazdagítani fogja a pannon tájat, a dunántúli lelkiséget, a keresztény Magyarországot. Két hét múlva Dr. Bábel Balázs metropolita, érsek és Mayer Mihály, pécsi püspök fölszentelik Dévényi Sándor, Kossuth- és Ybl-díjas építőművész művét, melynek megvalósulásában oroszlánrészt vállalt a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja.
Szeptember 14-én volt a PORTA CSOPORT utolsó bejárása Kékesden. Jelen volt a tervező-művész, aztán az egyházmegye főépítésze, Kóbór Miklós; főtisztelendő Wolf Gyula, egyházmegyei főszámvevő, Antal Géza, pécsváradi apát-plébános és eljött (Puskás Imre igazgató úr, főszponzor - Colas Hungaria - képviseletében)Pincés Tibor, autópálya-igazgató is. Mi van még hátra? Mit kell megtenni a sikerért a következő két hétben? A fő beszéd téma ilyen fölvetésekre kereste a választ. A Portát jelen esetben Farkas P. József alapító képviselte, aki a megbeszélések, programegyeztetések végén bizakodva állapította meg, hogy minden remény megvan rá: a szeptemer 26-ára tervezett Szent Mihály Napi búcsún minden anyagi, lelki, közösségi szépségét megmutathatja majd a különlegesen szép épület. A fölszentelő liturgiára Kecskemétről autóbuszokat indít a Porta.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés