Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Porta zarándoklat Wadowicében és Krakkóban

| Feltöltve: | Mátyus István | Forrás: www.wojtyla.extra.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3714
II. János Pál pápa eredeti nevén Karol Wojtyla születésének 88. évfordulójára a krakkói érsekség, illetve Wadowice város meghívására a kecskeméti Porta Katolikus Munkacsoportja is részt vehetett a fényes egyházi ünnepségeken, valamint a 220 fúvószenekar közös koncertjén, a dél-lengyelországi kisvárosban. A baráti találkozón, - amely szinte egy évvel követte az első kapcsolat felvételi missziót - a Porta delegációját nagy-nagy szeretettel fogadta számos önkormányzati és civil szervezet és intézmény. A küldöttek részt vettek azon az ünnepi szentmisén, amely a város nagy szülöttét II. János Pál pápa lelkét hívta testvérül az oltárhoz.
Ezen az alkalmon a krakkói érsek segédpüspöke, Jan Szkodon több, mint négyezres tömeg örömujjongása közepette megszentelte az oltáron felállított állványon ifj. Kő Ferenc II. János Pál pápát ábrázoló festményét, amely a Karol Wojtyla Barátság Központ hivatalos pápa képe. A kecskeméti delegáció vezetője Farkas P. József kisebb egyházi közösségekben, civil szervezeti fórumokon, valamint a főtéri központi ünnepség több ezres nyilvánossága előtt beszámolt kecskeméti szociális központ és emlékmúzeum alapításáról, munkájáról, terveiről, illetve a jelenleg folyó felújítás fontosabb állomásairól. A helyi Karol Wojtyla emlékmúzeum segítséget ajánlott a kecskeméti bemutató berendezéséhez, kiállítási anyagának gazdagításához. Ewa Filipiak, a város polgármester asszonya, illetve néhány civil szervezet és wadowicei cég vezetője konkrét ajánlatot tett anyagi vállalásra is. "Így például, megegyeztek abban, hogy a polgármester asszony ajánlja föl az Egressy utcai épület a díszes bejárati ajtaját." A delegáció hétfőn délelőtt találkozott Krakkó bíboros érsekével, Stanislaw Dziwisz-szel. A szívélyes hangú harminc perces megbeszélésen a II. János Pál pápa örökség ápolásáért felelős kardinális - aki 40 évig állt Karol Wojtyla közvetlen titkári szolgálatában -, biztosította a kecskemétieket, hogy megismerve a nemes célt, az itt folyó munkát, mindent megtesz annak érdekében, hogy minden ajtó kinyíljon a gyűjteményi központokban, múzeumokban, alapítványoknál a jó szándékú szervezők előtt minden segítséget megkapjanak, hogy a gyűjtemény hűen tudja képviselni, bemutatatni Wadowice szülöttjének emberi arcát, testamentumát. Társaságukban Magyar Köztársaság krakkói főkonzulja, Bozsaky Katalin is jelen volt. A küldöttség átadta a bíboros úrnak dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskemét főegyházmegye érsekének Kecskemétre, illetve Kalocsára szóló meghívólevelét is. Az audiencia végén eminenciás Dziwisz bíboros úr külön személyes ajándékokat adott át, küldött az intézmény gondozottjai számára.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés