Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Porta-ajándékok a Wojtyla-gyerekeknek

| Feltöltve: | Mátyus István | Forrás: www.wojtyla.extra.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3722
Harminc gyermek kapott csütörtökön iskolakezdési ajándékcsomagot a Wojtyla Barátság Központ Egressy utcai épületében, valamennyi kisfiú és kislány az idejáró, szociálisan nehéz sorsú vagy hajléktalan rászorulók gyermeke vagy közeli hozzátartozója volt. A Porta Egyesület szervezésében már harmadik éve megrendezett nyárvégi akció a szeptemberi tanszervásárlás súlyos gondján igyekezett segíteni. A kezdetek óta jelentősen megnőtt a szociális központ támogatóinak köre, így az ajándéktáskában – melyeket a Megyei Vöröskereszt vezetője, Dr. Horváth László kedves szavak kíséretében nyújtott át - sokféle tanszert, könyveket, édességet, apró játékot, ruhaneműt vihettek haza a gyerekek.
A Porta Egyesület nevében Farkas P. József köszöntötte a megjelent kis- és nagykorú vendégeket, akiknek elmondta, ezek után is megtesznek mindent, hogy a szeretet és az elfogadás jegyében, II. János Pál szellemének megfelelően támogassák a rászoruló embereket, családokat. Az egyesület a jövőben nyári üdültetéssel, ingyenes – a Palace Moziba és a Ciróka Bábszínházba szóló – jeggyel is igyekszik szebbé, vidámabbá tenni a nehézsorsú gyerekek életét. A barátságos rendezvény kicsit barátságtalan környezetben, a felújítás alatt álló épület levert vakolatú falai között zajlott, de a munkálatok befejeztével, jövő év tavaszán már megújult külsővel, talán a legszebb kecskeméti épületben folytatja nemes küldetését a Wojtyla Barátság Központ.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés