Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Portugáliába utazott az Aurin Leánykar

3. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivál és Verseny 2018. Fundão (Portugália)

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29246
Hétfőn délelőtt még az iskolapadban ültek, estére már Lisszabonba tértek nyugovóra… Október 1-jén, a zene világnapján indult az Ibériai-félszigetre a kecskeméti Kodály iskola Aurin leánykarának 44 énekese és kísérő tanáraik. Kedden már közös koncertet adnak egy helyi ifjúsági kórussal.

A kórus 2018-ban komoly célt tűzött maga elé: Fundãoba, a Portugália középső részén fekvő városba utaznak; itt rendezik a 3. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivált és Versenyt. Ez az esemény kiemelkedő lehetőség az élvonallal való találkozásra, a műhelymunkába való betekintésre, a nemzetközi kórusvilág megismerésére. A sikeres felkészülés utáni várható jó szereplés felkeltheti, erősítheti a Kodály-módszer és a magyar kóruskultúra, oktatás iránti figyelmet újabb országokban.

Már az év elején elindult a háttérmunka: pályázatok írása, szponzorok keresése. 2018. május végétől kezdődtek a konkrét előkészületi munkák: próbák, szülői értekezletek, felkészülési koncertek

Augusztus.21.-31. között minden hétköznap délelőtt folytak a próbák. Iskolaidőben heti 4 próba segítette a felkészülést. Szeptember 29.-én főpróbaként a Miraculum gyermekkarral közös kórusmatinén énekeltek, bemutatva tudásukat.

Az előttük álló hét során öt alkalommal lépnek közönség elé. A versenyen két kategóriában (ifjúsági egyneműkar és egyházi zene) indulnak. Október 9-én Madridból érkeznek haza.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés