Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Portugáliába utazott az Aurin Leánykar

3. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivál és Verseny 2018. Fundão (Portugália)

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29246
Hétfőn délelőtt még az iskolapadban ültek, estére már Lisszabonba tértek nyugovóra… Október 1-jén, a zene világnapján indult az Ibériai-félszigetre a kecskeméti Kodály iskola Aurin leánykarának 44 énekese és kísérő tanáraik. Kedden már közös koncertet adnak egy helyi ifjúsági kórussal.

A kórus 2018-ban komoly célt tűzött maga elé: Fundãoba, a Portugália középső részén fekvő városba utaznak; itt rendezik a 3. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivált és Versenyt. Ez az esemény kiemelkedő lehetőség az élvonallal való találkozásra, a műhelymunkába való betekintésre, a nemzetközi kórusvilág megismerésére. A sikeres felkészülés utáni várható jó szereplés felkeltheti, erősítheti a Kodály-módszer és a magyar kóruskultúra, oktatás iránti figyelmet újabb országokban.

Már az év elején elindult a háttérmunka: pályázatok írása, szponzorok keresése. 2018. május végétől kezdődtek a konkrét előkészületi munkák: próbák, szülői értekezletek, felkészülési koncertek

Augusztus.21.-31. között minden hétköznap délelőtt folytak a próbák. Iskolaidőben heti 4 próba segítette a felkészülést. Szeptember 29.-én főpróbaként a Miraculum gyermekkarral közös kórusmatinén énekeltek, bemutatva tudásukat.

Az előttük álló hét során öt alkalommal lépnek közönség elé. A versenyen két kategóriában (ifjúsági egyneműkar és egyházi zene) indulnak. Október 9-én Madridból érkeznek haza.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés