Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rideg László a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29509
A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László látogatott el csütörtökön a Wojtyla Barátság Központba, ahol a népkonyha gondozottjaival találkozva röviden számot adott a megye egész éves eredményeiről, majd karácsonyra hangoló ünnepi köszöntőt mondott, és végül az ebédosztásba is bekapcsolódott. (Fotók: Mátyus István)

– Bács-Kiskunban idén összesen mintegy 63 milliárd forint összegű támogatást osztottak szét a 118 település között – mondta az elnök. – Ennek köszönhetően óvodák, bölcsődék épültek, iskolák energetikai felújítására került sor, kerékpárutak készültek, és ezek csak néhány példák a beruházások hosszú sorából. Ennél sokkal fontosabbak az emberek, akik ezeket az intézményeket vezetik, az ottani közösséget összetartják – sorolta, majd egyik új kezdeményezésükre hívta fel a figyelmet.

– Új ösztöndíj programot indítottunk útjára a szakmát tanulók számára. A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” célja, hogy a végzett fiatalok a megyén belül vállaljanak először munkát a szakmai végzettség megszerzése után, ne Budapesten vagy éppen külföldön. Bács-Kiskunban találják meg számításukat, itt kezdjék el jövőjüket építeni – hangsúlyozta Rideg László.

Az elnök karácsonyi köszöntőjében arra biztatta a jelenlévőket, bocsássanak meg haragosaiknak, ahogyan az a Miatyánkban is megfogalmazódik.

– Minap egy kórházi lelkésszel beszélgettem, aki haldokló betegek mellett tartózkodik az utolsó óráikban – folytatta. – Benyomásait úgy összegezte, hogy végső perceiben szinte mindenki Istenhez fohászkodik, még akkor is, ha korábban nem hitt benne. Arra a kérdésre pedig, ha újrakezdhetnék, ki mit csinálna másképp, a legtöbben azt válaszolják, hogy sokkal többet beszélgetnének embertársaikkal, gyakrabban lennének közösségben – jegyezte meg az elnök, majd ennek jegyében kívánt minden hátrányos helyzetűnek boldog, békés ünnepeket.

A megyei elnök nem érkezett üres kézzel; nagyértékű vásárlási utalványt adott át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla Ház alapító-igazgatójának. Emellett a mai menü – zöldségleves és gombapörkölt tésztával – kiosztásában is segítő kezet nyújtott.

Ebéd előtt Borisz atya, a Szentháromság görögkeleti templom parókusa mondta el karácsonyi gondolatait Lukács evangéliuma nyomán, majd együtt imádkozott a szegényekkel.

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés