Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rövidesen újraindul a Nagytemplom felújítása

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30036
Minderről dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek számolt be Farkas P. József újságírónak, aki Kalocsán kérdezte a főegyházmegye első emberét. Az alábbiakban részleteket közlünk a riportból.

– Az ablakok felújításával kapcsolatos kivitelezési szerződéseket megkötöttük. Hosszas utánajárással sikerült egy vállalkozót találnunk, aki eltávolítja az évszázadok során a toronyban összegyűlt több tonnányi madárürüléket, végül pedig fertőtleníti a megtisztított felületet. Az ezzel kapcsolatos munkálatok jövő héten kezdődnek – hangsúlyozta a főpásztor, majd hozzátette:

– Noha nem akarok senkinek kellemetlenséget okozni, mégis meg kell jegyeznem, hogy nyáron, a Hírös7 ideje alatt Kecskemét önkormányzata biztonsági okokra hivatkozva arra kért bennünket, hogy a rendezvénysorozat ideje alatt szüneteltessük a felújítást. Természetesen megtettük, ám ez ránk nézve komoly következményekkel járt: az ácsok időközben másutt vállaltak munkát, aminek befejezése mostanában várható. A közeljövőben tehát arra számítunk, hogy az építőipari szakemberek fokozatosan visszatérnek hozzánk. A rekonstrukció ezután sem lesz túl látványos, de mégiscsak haladunk előre – jelentette ki az interjúban dr. Bábel Balázs.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés