Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZÉCHENYIVÁROS: VENDÉG AZ OLGYAY-CSALÁDI ZENEKAR

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8122
Az Olgyay Hangok Családi Zenekar lesz a vendége, május 2.-án, a 9 órai ünnepi szentmisének a széchenyivárosi katolikusok kedvelt otthonában, a Szent Család templomban. Már megszokott a húsz évvel ezelőtt alapított közösségben, hogy a szentségi találkozásokra illetve a liturgiákra a hazai egyházi könnyűzene kiválóságait invitálják meg. A várakozás szerint a nagy múltú Olgyay Családi Zenekar kiteljesíti a sort és maradandó élménnyel, lelki erősítéssel ajándékozza meg a misén résztvevő híveket.

O L G Y A Y H A N G O K Az Olgyay Hangok Családi Zenekar 1996-ban alakult, egy nagycsalád idősebb öt gyermekének részvételével, Olgyay Gábor vezetésével. A zenekar fő profilja kezdetektől fogva az egyházzenei szolgálat. Az első években főként átdolgozásokat, könnyű- és komolyzenei átiratokat játszottak (Rád bízom – 1996. Betlehem, Betlehem – 1997.), később egy izgalmas népzenei kalandozás vette kezdetét. (Körtánc – 2000.) Az ezredforduló óta szinte kizárólag Olgyay Gábor egyház-zenei műveit, illetve régi magyar népének átdolgozásait játsszák. (Missa Noe – 2001. Izzik a menny – 2003.) 2009-ben új lemezt jelentettek meg, Aki bennem hisz címmel. Nehezen meghatározható stílusukról, egyéni megszólalásukról és hangzásvilágukról így ír a zenekar vezetője: "Stílusát tekintve nem a hagyományos templomi beatzenekar vagyunk, próbálunk ugyanis minél több régi egyházi éneket átmenteni a mai fiatalság számára. Így a zenénk egyfajta ötvözet, régi és új között. Nem könnyűzenét játszunk, hanem a templom lelkiségének és – reményünk szerint – az egyház és a hívek zenei ízlésének megfelelő, igényesen hangszerelt liturgikus zenét." Az együttes fennállásának tizenhárom évében az ország területén csaknem mindenütt megfordult, illetve több ízben koncerteztek a Vajdaságban, Szlovákiában, Ausztriában és 2000-ben egy hosszabb turné keretein belül a tengeren túlra, az USA-ba és Kanadába is eljutottak. A zenekar saját kiadót működtet. A HANGOK Kiadó kiadványai az együttes hangversenyei után megvásárolhatók, vagy megrendelhetők a zenekar honlapján.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés