Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Antalra emlékezett a Wojtyla sorsközösség

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29847
Szombat délelőtt Páduai Szent Antalra, a szegények védőszentjére emlékeztek a Wojtyla Barátság Központ előtti téren. Az árnyékos parkban megtartott ünnepség keretében a Kecskemét Városi Fúvószenekar adott térzenét, Kuna Lajos vezényletével. (Fotók: baon.hu)

A vendégeket Farkas P. József, az intézmény alapító-igazgatója köszöntötte, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

– A szentek élete példaértékű, az Istenhez való fordulást, a befelé fordulást is jelképezik. A Wojtyla egy olyan közösséget hozott létre, mint a szentek, azaz a szeretetet, a jóságot közvetítik, miközben segítik a szegényeket. Szent Antal ünnepe is ráirányítja a figyelmet erre a csoportosulásra. Kijelenthetem: együtt dolgozunk a szegényekért, akiknek fontos a hit, a szeretet, az összetartozás és a szolidaritás – hangsúlyozta.

Az alpolgármester köszöntője után Frankó János izsáki vállalkozó, a mai ételfelajánló emelkedett szólásra, aki a Wojtyla Ház megalapítása óta folyamatosan támogatja a gondozottakat.

– Itt voltam már akkor is, amikor ez a ház még romos állapotban volt. Barátaimmal összefogva az elsők között segítettünk. Akkor nem gondoltam volna, hogy idáig eljutnak. Önök nagyon szerencsések, hogy a mindennapi gondjaikon felülemelkedve e különleges társaság tagjai lehetnek. A minap számoltunk utána: az elmúlt tizennégy esztendőben több mint ötszázezer adag melegételt osztottak ki itt a szegények között – jegyezte meg az önzetlen támogató.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés