Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Flórián – tűzoltók napja Kecskeméten

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8227
Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, "Isten tűzoltójának" alakját. A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Napja - május 4-e - ma is országos ünnep, hiszen az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás.

 

A tűzoltóság védőszentjéről a Porta Egyesület és Wojtyla Ház is megemlékezett. A napot ünnepi koszorúzással kezdték a Szentháromság szobornál 8 órakor. Ezután szentmise következett a Barátok Templomában, melyet Bárkányi Ernő érseki tanácsos a Szent Miklós templom templomigazgatója és Feczák László görög katolikus lelkész celebrálta. Az ünnepi misén megköszönték a tűzoltók áldásos munkáját, hivatástudatukat és önzetlen helytállásukat, segítségnyújtásukat a civil világ felé. A szentmisén részt vett a város tűzoltóságának állománya és vezetése. Istentiszteletet követően a templom kertjében, a Porta Egyesület munkatársai frissítővel és pogácsával kedveskedtek a résztvevő tűzoltóknak.    A Karol Wojtyla Barátság Központjában is Szent Flóriáné, és a tűzoltóké volt a főszerep a "Szentek asztala" című ismeretterjesztő és lelki sorozat keretén belül. A programsorozat lényege, hogy mindig valaki más látja vendégül a ház gondozottjait egy finom ebédre, vagy süteményre, gyümölcsre. A közös étkezés alkalmat ad arra, hogy a nap szentjéről, történetének üzenetéről beszélgessenek. A Wojtyla Ház vendéglátói ma a tűzoltók voltak. Nézzék meg képgalériánkat.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés