Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Mártonra emlékeztek a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30797
Tours püspökének életműve előtt tisztelegtek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a szent emléknapján, november 11-én a népkonyha főbejáratánál. A déli ebédosztásra érkezett rászorultak egy bájos libapárt is megcsodálhattak a helyszínen: Gagyit és Patyit. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa rövid beszédében kitért Szent Márton életútjára. A 4. században élt püspökről szóló legendákat, a hozzá fűződő csodákat dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom és a Barátok temploma plébánosa idézte fel a jelenlévők számára. Ezt követően megáldotta a szociális intézmény szegényeit, a libákat és az időközben feltálalt ételt.

A szerdai menüt – gulyáslevest és tejespitét – a neves Venesz-díjas mesterszakács, Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa készítette el. Az ebéd mellé almát, körtét és egy pohár alkoholmentes mustot is kaptak a nélkülözők, a Bács-Zöldért, valamint a Frittmann Borászat felajánlásával. A rendszeres támogatók közül Bakos Tamás, a Bakos és Társai Vendéglátó Bt. ügyvezetője is részt vett az eseményen. 

Márton 316-ban Pannóniában született, a mai Szombathely területén egy római katonatiszt fiaként. Ő maga is katona lett. Egy napon – a legenda szerint – kettévágta a köpenyét, hogy felét egy fázó koldusnak adhassa. A következő éjszaka megjelent előtte Krisztus, a fél köpenyben ő mutatkozott meg koldusként. Márton erre kilépett a hadseregből, megkeresztelkedett és téríteni kezdett. 371-ben Tours polgárai püspökké választották.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés