Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Rita és a Segítő Szentek konferencia Kecskeméten

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29221
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékmegőrzési Bizottság Egyházügyi Munkacsoportja, és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány szervezésében 2018. szeptember 27-én, csütörtökön 9.00 órakor kezdődött a Kecskeméti Városházán a Szent Rita és a Segítő Szentek Emlék-konferencia. A konferenciát megelőzően 8.00 órakor szentmisét tartottak - melyen közreműködött a Barátok Együttes - a résztvevők számára a Nagytemplomban. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

A konferencia fővédnökei dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere voltak.

Szent Rita a kétségbeejtő helyzetbe került emberek védőszentje, továbbá az anyaságé, a meddőségtől szenvedőké. Spanyolországban a házassági gondoktól szenvedők patrónája. Itália leginkább tisztelt női szentje. Művészeti jelképei a rózsák, amelyeket  ünnepén megáldanak. Magyarországon is nagyon sokan tisztelik Szent Ritát, és kérik - lehetetlen ügyekben is - segítő támogatását.

 

„Urunk, Istenünk, tölts el minket a kereszt bölcsességével és erejével, amellyel Szent Ritát gazdagon elhalmoztad. Add, hogy meg próbáltatásainkat a szenvedő Krisztussal együtt viseljük el, és így az ő húsvéti misztériumát egyre bensőségesebben átélhessük, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön - örökké. Amen. Kedves Szent Rita! Segítsd a Kecskemét városban élő édesanyákat, a házassági gondokkal küzdő családokat, a kétségbeejtő, kilátástalan helyzetbe került polgárokat, hogy életed adjon számunkra „kapaszkodót, példát" hitük erősítésében. Minél több kecskeméti polgár válasszon védőszentet és pártfogót személyedben. Segíts Szent Rita, hogy mindez megvalósuljon!" - (idézet a konferencia meghívójáról)

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés