Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Rita és a Segítő Szentek konferencia Kecskeméten

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29221
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékmegőrzési Bizottság Egyházügyi Munkacsoportja, és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány szervezésében 2018. szeptember 27-én, csütörtökön 9.00 órakor kezdődött a Kecskeméti Városházán a Szent Rita és a Segítő Szentek Emlék-konferencia. A konferenciát megelőzően 8.00 órakor szentmisét tartottak - melyen közreműködött a Barátok Együttes - a résztvevők számára a Nagytemplomban. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

A konferencia fővédnökei dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere voltak.

Szent Rita a kétségbeejtő helyzetbe került emberek védőszentje, továbbá az anyaságé, a meddőségtől szenvedőké. Spanyolországban a házassági gondoktól szenvedők patrónája. Itália leginkább tisztelt női szentje. Művészeti jelképei a rózsák, amelyeket  ünnepén megáldanak. Magyarországon is nagyon sokan tisztelik Szent Ritát, és kérik - lehetetlen ügyekben is - segítő támogatását.

 

„Urunk, Istenünk, tölts el minket a kereszt bölcsességével és erejével, amellyel Szent Ritát gazdagon elhalmoztad. Add, hogy meg próbáltatásainkat a szenvedő Krisztussal együtt viseljük el, és így az ő húsvéti misztériumát egyre bensőségesebben átélhessük, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön - örökké. Amen. Kedves Szent Rita! Segítsd a Kecskemét városban élő édesanyákat, a házassági gondokkal küzdő családokat, a kétségbeejtő, kilátástalan helyzetbe került polgárokat, hogy életed adjon számunkra „kapaszkodót, példát" hitük erősítésében. Minél több kecskeméti polgár válasszon védőszentet és pártfogót személyedben. Segíts Szent Rita, hogy mindez megvalósuljon!" - (idézet a konferencia meghívójáról)

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés