Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szenzációs kiállítás Wadowice nagy szülöttjéről

Képgaléria

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4719
Szerte a világban megemlékeztek II. János Pál pápa égi hazaérkezése negyedik évfordulójáról. (A kecskeméti ünnepségekről már tudósítottunk egy másik helyen.) A Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársait csütörtök este egy másik helyszínen, Budapesten a Király utcai VAM Design Centerben fogadták a vendéglátók a régi ismerősöknek kijáró tisztelettel. Az emlékező esten kiállítás nyílt a jeles egyházfő személyi fotósa, Arturo Mari a pápa életét művészi szinvonalon dokumentáló képeiből.
A vernisszázson az alkotó is jelen volt olyan személyiségek társaságában, mint a megnyitó szavakat mondó card. eminenciás dr. Erdő Péter, a MKPK elnöke, Julianus Janus, érsek pápai nuncius, Puskás Balázs, a Mission is Possible Csoport vezetője, Nánay Mihály, a kiállítás kurátora és Vincze Miklós, a VAM Design Center igazgatója A kiállítás gerincét alkotó 183 kép a L’Osservatore Romano archívumából, a bemutatott tárgyak pedig Krakkóból, Pannonhalmáról, valamint Erdő Péter bíboros és Juliusz Janusz magyarországi apostoli nuncius felajánlásából származnak. A látogató nyolc teremben (nyolc témában) nyerhet bepillantást II. János Pál életébe és tevékenységébe. Az első terem a magyarországi látogatásához kapcsolódik, majd „A világ plébánosa" című teremben az apostoli útjai során az emberekkel való találkozásairól láthatók fotók. Külön termek mutatnak be pillanatképeket, amikor a pápa gyerekekkel találkozik, elmélyülten imádkozik, vagy a természetben pihen, sportol. Számos fotó látható közéleti és egyházi személyiségekkel való találkozásairól. A „Legyetek derűsek" című teremben elhelyezett, távoli népek között készült pillanatképek nemcsak derűre fakasztják a látogatót, hanem megéreztetik, hogy II. János Pál mindenkihez közel álló ember volt. „A pápa arcai” elnevezésű képsorozat pedig a pápa belső éle téhez viszi még közelebb a látogatót. A kiállítás megtekintése közben elcsendesülésre és imádságra is lehetőség van az egyik teremben berendezett kis kápolnában. 21 óra 30-kor elcsöndesedett a több száz fős közönség. Négy évvel ezelőtt ekkor búcsúzott el a földi léttől és tért haza az Atyához, mint szeretett fiú. Az alkalom kitűnő volt arra, hogy a kecskeméti Karol Wojtila Barátság Központ munkatársai számot adjanak munkájukról, az intézmény felújítás helyzetéről, a május 24-dikére tervezett szentelési ünnepség előkészületeiről. A kiállítás megtekinthető április 2. és június 2. között VAM Design Centerben (Budapest, VI. kerület, Király utca 26.). Az ünnepélyes megnyitóra április 2-án 20 órakor kerül sor. Bővebb információ a www.imeazember.hu honlapon található.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés