Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szülőfalujának ajándékozta Jézus történetét

| Feltöltve: | Forrás: http://www.baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26587
A Jézus Krisztus kereszthalálának történetét bemutató tizennégy stációt hímezte meg a petőfiszállási Kis Jánosné Zsuzsa, aki a másfél év alatt készült képeket a helyi egyházközségnek ajándékozta.

Zsuzsa vasárnap ünnepélyes keretek között adta át a hímzett stációképeket Balla Barnabás atyának. A 63 éves asszony ezzel szerette volna megköszönni a pálos atyáknak a hosszú évek alatt családjuk iránt mutatott jóságukat.

A képek a falu központjában található Magyar Szentek és Boldogok Kápolnájába kerültek, ahol eddig nem voltak keresztúti stációk. Zsuzsa elmesélte, mindig is szeretett kézimunkázni. Amikor csak tehette, horgolt, kötött, vagy varrt. Édesanyjától örökölte kézügyességét. A go­belinhímzést egy évtizede kezdte el, lányától kapott kedvet hozzá.

A hímzés ma már több, mint hobbi számára, inkább szenvedély. A családtagoknak ezért nem kell sokat gondolkodniuk, hogy mit vegyenek ajándékba Zsuzsának egy-egy jeles alkalomra. Mindig örül, ha újabb varrni való képet kap. Jelenleg a Feszty-körkép egy részletének kivarrásán dolgozik, amit szintén a gyerekeitől kapott ajándékba egy varrókerettel együtt. A 90x185 centiméter nagyságú kép nagyon sok munkát igényel, így amikor csak ideje engedi, hímezni kezd.

A varrás terápia is egyben, hiszen hímzés közben teljesen kikapcsolódik, minden problémájáról, betegségéről megfeledkezik – mondta Zsuzsa. A hímzőterápia sikeres, mert sorra kerülnek ki kezei közül a szebbnél szebb képek. Mintegy ötven alkotás díszíti otthonukat, de sokat el ajándékozott már. A községet már korábban is megajándékozta képeivel Kis Jánosné. Néhány évvel ezelőtt szülőfalujának jelképeit – a szent kutat, a kápolnát, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt, az iskolát és a vasútállomást – készítette el, amelyek a közösségi házban kaptak helyet.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés