Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Tavaszköszöntő tárlat nyílt a katedrás diákok alkotásaiból a Wojtyla Központban

A népkonyhára járó sorsközösség ebéd előtt tekinthette meg a kiállítást.

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29688
A megnyitón Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Kecelről Pintér Józsefnét, a ház egyik legfőbb támogatóját, valamint mindazokat, akik jóvoltából ismét bőséges és finom ebéd került a szegények asztalára. (Fotók: Bús Csaba, baon.hu)

A kiállítást dr. Mák Kornél alpolgármester méltatta, miután a ház alapítóját, Farkas P. Józsefet névnapja alkalmából köszöntötte.

– Örömmel vállaltam a megnyitó szerepét, mivel a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumot – a szó pozitív értelmében – különlegesnek tartom. A mai felgyorsult világunkban, amikor gyerekeket, felnőtteket egyaránt magával ragadott a mobiltelefon és a számítógép világa, öröm látni, hogy vannak fiatalok, akik még kreatívan gondolkodnak és alkotnak. Úgy vélem: ez a kreativitás, alkotói szabadság és szeretet a későbbiekben is pozitívan hat majd az életükre – hangsúlyozta a alpolgármester, majd bemutatta a falon függő nagy méretű képeket.

– A katedrás diákok munkái sokszínűek, mindegyik a tehetségről árulkodik. Van köztük festmény, grafika, fotó, montázs és installáció, de mind azt mutatja, hogy egy-egy témakör milyen sokoldalúan körbejárható. Látható iniciálé, bibliai jelenet, ókori szoborrészlet, a mai filmes világból különleges montázs, arckép, akt és színek játéka. A művészet lényege az örömokozás, az öröm átadása, mely sikerült a katedrás diákoknak. Bízom benne, hogy mindenkinek elnyeri tetszését a kiállítás, ahol minden kép más-más üzenetet közvetít, mindenki azt olvashatja ki belőle, amit magáénak érez – tette hozzá.

A tavaszköszöntő program második részében Hegedűs Zoltán népzenész és két társa húzta a talpalávalót ebéd előtt. Az ismert zenész elmondta: a téli műhelymunka után új dalokkal színesítették repertoárjukat. Végül Pintér Józsefné köszöntötte fel Farkas P. Józsefet névnapja, valamint feleségét, Jolikát születésnapja alkalmából. 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés