Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Több mint harminc kiállító képviseli megyénket a turisztikai kiállításon

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29631
Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesz az idei, február 21 és 24 között, Budapesten megrendezendő Utazás Kiállítás belföldi díszvendége. (Fotók: Mátyus István)

A megye 25 települése és hat szervezete fogott össze azért, hogy híven közvetítse térségünk értékeit a kiállításon megforduló utazóközönség és a szakma számára. A kiállítók közös, 192 négyzetméteres, egységes arculatú standon mutatják be az egyes települések és a megye turisztikai attrakcióit. A kiállítást megelőző sajtótájékoztatót szerdán tartották Lajosmizsén, az Öreg Tanyacsárdában, ahol a programokat és a megyei társkiállítókat is bemutatták.

Rideg László, a főszervező Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke példa nélküli eseménynek nevezte azt, hogy egy egész megye legyen az Utazás Kiállítás díszvendége. Elmondta, hogy az elmúlt három évben biztosan épült fel az a bizalom és együttműködés, ami a mostani összefogáshoz vezetett. Véleménye szerint a 31 kiállító lefedi a megye turisztikai értékeinek nagy részét.

Egy tavalyi közvélemény-kutatás eredményéből kiderült, hogy a dél-alföldiek boldogságérzése megyénkben növekedett legjobban. – Itt a tendencia nagyon fontos, ezért választottuk marketing szlogennek azt, hogy „Bács-Kiskun boldoggá tesz” – mondta Rideg László és hozzátette, hogy a következő évek feladata bemutatni a turisták számára, hogy milyen tényezőktől váltak boldogabbá a helyiek.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere elmondta, hogy folyamatos az együtt gondolkodás a megyeszékhely és a többi település között, ami nem csak az idegenforgalomban jelentős, hanem a gazdaságtól a környezetvédelemig minden területen egymásra vannak utalva. Az alpolgármester bemutatta Kecskemét idegenforgalmi értékeit, kiemelve az ifjúsági turizmust.

Basky András, Lajosmizse polgármestere, Garaczi János, a Tanya Csárda tulajdonosa és Kovács Zoltán, a Bugaci Karikás Csárda tulajdonosa saját hozzáadott értéküket mutatták be és az összefogás fontosságát hangsúlyozták.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés