Kezdőlap
Kecskemét: 27 C°,
3.6 km/hÉ/ÉNY-i szél, közepesen felhős
27
14
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Tűzön-vízen át táncoltak a Wojtyla Ház előtt

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26716
A kecskeméti Tűzön-Vízen Át Egyesület fergeteges néptánc produkciójának lehettek szem- és fültanúi péntek délelőtt a Wojtyla Barátság Központ önkéntesei, gondozottai és a népkonyha előtt járók-kelők. (Fotók: Tódor Norbert)

Az ötven tagot számláló táncegyüttes egyik csoportja látogatott el a szociális intézménybe, ízelítőt adva gazdag repertoárjukból. Molnár Máté, az egyesület elnöke a nagyérdeműhöz szólva kifejtette: 18-70 év közötti lelkes amatőr táncosokból álló közösségük legfőbb célja a hagyományőrzés, mert „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” Tagjaik zömmel olyan felnőttek, akik gyermekként nem férhettek közel a népi dallamok világához, ezért felnőtt fejjel kezdtek néptáncot tanulni az egyesület égiszén belül, három oktató pár segítségével, akik a Kecskemét Táncegyüttes tagjai. Életkortól függetlenül, bármiféle előképzettség nélkül bárki bármikor csatlakozhat hozzájuk, szeretettel várják soraikba az érdeklődőket - jelentette ki végül a táncosok elnöke.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés