Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÚJABB MEGMENTETT, FELÚJÍTOTT, FÖLSZENTELT KERESZT - Lajosmizse határában

Kollár Csaba és Kovácsné Terenyi Éva áldozatával

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5870
Vasárnap délelőtt mintegy kétszáz hívő énekelte a Boldogasszony anyánk című hímnuszt Lajosmizse határában, a z Árpád-kori templomrom közelében, a sziporkázó/szitáló esőben. Az ének és az ima a Besenyi József és neje, Rajnai Erzsébet által, 1899-ben állított kereszt tövében szólt az Éghez. Ugyanis Kollár Csaba és Kovácsné Terenyi Éva (mint az adományozó család leszármazottja) megmentette, felújította és a következő századoknak ajánlotta a szent jelet.
Az Egyház nevében Pata J. Gábor képlán atya végezte a szolgálatokat, az áldást és a szentelést. Elénekelték a kereszthez kapcsolható legismertebb énekeket. Ezt követően - a munkában szintén részt nyerő Porta Szent Ilona Kereszt Kör alapítója - Farkas P. József vette át a szót. A vállalkozást, a lokálpatrióta áldozatot Basky András, Lajosmizse polgármestere köszöntötte a népes közösséget és a donátorokat. Kiemelte: a jászváros támogat minden ilyen és ehhez hasonló kezdeményezést. Nem véletlen, hogy a vasárnapi esemény fontos része lett a Lajosmizsei Napok színes rendezvénysorozatának. A Koponyahegy emlékének felsőlajosi történetét Kovácsné, Pál Tiborné, született Terenyi Éva idézte föl. Megható volt Kollár Csaba, a Mizsetáp tulajdonos-ügyvezetőjének személyes vallomása is. Megtudhatták a részvevők, hogy születik újjá egy ilyen - a pusztulásig leromlott - emlkék. A rendezvény végén Farkas P. József szólt a Porta Kereszt Kör törekvéseiről, sikereiről. Bemutatta a jelen levő Boldog Mihály tanárt, aki Pálmonostorán, a puszták egyik dülőútján talált megmentésre érett Krisztus-jelet. Így lesz mozgalom, az a szent buzgalom, amely itt-ott személyes áldozatként mutatkozik meg - a szeretet kincseket mentő, áldásos, nemes mozgalma.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés