Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÚJABB MEGMENTETT, FELÚJÍTOTT, FÖLSZENTELT KERESZT - Lajosmizse határában

Kollár Csaba és Kovácsné Terenyi Éva áldozatával

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5870
Vasárnap délelőtt mintegy kétszáz hívő énekelte a Boldogasszony anyánk című hímnuszt Lajosmizse határában, a z Árpád-kori templomrom közelében, a sziporkázó/szitáló esőben. Az ének és az ima a Besenyi József és neje, Rajnai Erzsébet által, 1899-ben állított kereszt tövében szólt az Éghez. Ugyanis Kollár Csaba és Kovácsné Terenyi Éva (mint az adományozó család leszármazottja) megmentette, felújította és a következő századoknak ajánlotta a szent jelet.
Az Egyház nevében Pata J. Gábor képlán atya végezte a szolgálatokat, az áldást és a szentelést. Elénekelték a kereszthez kapcsolható legismertebb énekeket. Ezt követően - a munkában szintén részt nyerő Porta Szent Ilona Kereszt Kör alapítója - Farkas P. József vette át a szót. A vállalkozást, a lokálpatrióta áldozatot Basky András, Lajosmizse polgármestere köszöntötte a népes közösséget és a donátorokat. Kiemelte: a jászváros támogat minden ilyen és ehhez hasonló kezdeményezést. Nem véletlen, hogy a vasárnapi esemény fontos része lett a Lajosmizsei Napok színes rendezvénysorozatának. A Koponyahegy emlékének felsőlajosi történetét Kovácsné, Pál Tiborné, született Terenyi Éva idézte föl. Megható volt Kollár Csaba, a Mizsetáp tulajdonos-ügyvezetőjének személyes vallomása is. Megtudhatták a részvevők, hogy születik újjá egy ilyen - a pusztulásig leromlott - emlkék. A rendezvény végén Farkas P. József szólt a Porta Kereszt Kör törekvéseiről, sikereiről. Bemutatta a jelen levő Boldog Mihály tanárt, aki Pálmonostorán, a puszták egyik dülőútján talált megmentésre érett Krisztus-jelet. Így lesz mozgalom, az a szent buzgalom, amely itt-ott személyes áldozatként mutatkozik meg - a szeretet kincseket mentő, áldásos, nemes mozgalma.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés