Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Újabb Porta siker: Felavatták a felújított szobrot

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3843
Sokan kizarándokoltak a Csalánosi Parkerdőbe, a Sasfészek Vendéglőhöz szombaton délben, ahol dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét érseke, metropolita megáldotta a Gondolkodó (vagy Szomorkodó) Jézus néven ismert szakrális köztéri alkotást. A Fellegi Tamás műhelyében újraálmodott, újraformázott szobor az elmúlt húsz évben vándorútra indult – tudtuk meg a históriáját Farkas P. Józseftől, a Porta Közösségek Szövetségének alapítójától.
Előbb az autópálya mérnökei, majd a közeli bevásárló központ beruházói helyezték át ezt az alkotást, így végül egy nehezen megközelíthető, alig látható helyre, a kadafalvi útra került. A Porta Egyesület aktivistái döntöttek az igen rossz állapotban lévő szobor megmentése mellett. A Gondolkodó (vagy Szomorkodó) néven emlegetett Jézus alakja, így most felújítva visszakerült Kecskemét kapujába. Vagyis a támogatók, segítők, de mindenek előtt a Teremtő jóvoltából, ismét méltó helyet kapott, hiszen Szilvási József csárdatulajdonos otthon, biztonságot adott a visszatérőnek. Dr. Bábel Balázs metropolita a szentelő beszédében, mindenek előtt Rodin hasonló elképzeléséről, alkotásáról a Gondolkodóról szólt. Megemlékezett a Szabadszállási család tagjairól, akik egykoron különös fogadalom beteljesítéseként szobrot emeltek a mindenhatónak. Azt kívánta, hogy a városból ki- és befelé közlekedők, egy pillanatra, ha ránéznek az alkotásra, gondoljanak Jézusra, és arra, hogy mi a futás, rohanás értelme. Hogy mi az életük célja, lényege, vezérlőcsillaga. És találjanak a szenvedő emberben, a tövissel koronázott Jézusban lelki társat. Az alkalom a Bácszöldért vezetőinek jóvoltából terményáldás is volt. Éppen úgy, mint tavaly a Bodri-kereszt átadásakor, ismét csodásan szép terményekkel díszítették fel a szobor kerítésének környékét. A szentelő ünnep hálaadás is volt. - Deo Gratis! – énekelte a nép, mintegy bezárva az évet, a nehéz, de mégiscsak csodálatosan szép alkotó időszakot, az Úr születését követő 2008-at. A decemberi tavaszban megrendezett találkozó a Sasfészek Étteremben, halászleves agapéval zárult.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés