Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Wojtyla barátok a lengyel nép nagy ünnepén

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4944
A lengyel és a magyar nemzet kapcsolata immár több mint 1000 esztendőre tekint vissza. A világtörténelemben ritka, hogy két nép 1000 éven át töretlen barátságban éljen, háborúk, konfliktusok nélkül.
Május 3-án, délután négy órakor, a Porta Teremben, a Karol Wojtyla Ház szervezői szerény, meghitt baráti összejövetelen emlékeznek a testvérnép nagy ünnepére. Köszönetet mondanak az Úrnak, hogy a történelem folyamán eljött az az idő is, amikor egy kecskeméti intézmény lehet a lengyel-magyar barátság egyik letéteményese, itt a Duna-Tisza Közén. Méghozzá az egyik legismertebb, legnépszerűbb lengyel, Karol Wojtyla atyánknak köszönhetően. Az alkalommal levetítik a KATYN című filmet, Andrzej Wajda hatalmas alkotását. A találkozó szervezői remélik, hogy jövőre, már a május 24.-én átadásra kerülő Karol Wojtyla Barátság Központban ünnepelhetik a lengyel-magyar barátságot.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés