Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

XVI. Benedek: jobban kell segíteni a siketeket

| Feltöltve: | Forrás: www.h2onews.org | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6882
Elő kell mozdítani a siketek emberi méltóságát és tiszteletét. Ezzel a felhívással fordult XVI. Benedek az „Effetá” (Nyílj meg!), a siketek az egyház életében témával foglalkozó nemzetközi konferencia résztvevőihez. A tanácskozást az Egészségügyi Pápai Tanács szervezte. A süket ember meggyógyításának evangéliumi történetéből kiindulva XVI. Benedek megállapította, hogy Jézus nemcsak meggyógyítja a fizikai süketséget, de kijelöli, hogy az emberiséget meg kell menteni a lelki süketségtől, amely egyre magasabb falakat emel Isten és embertársa hangja elé.
A pápa elítélte a betegek és szenvedők felé irányuló előítéletet és a rájuk vonatkozó diszkriminációt. Elismeréssel szólt a számos szervezet elkötelezettségéről, amelyek igyekeznek javítani ezeknek a személyeknek az életkörülményeit. Emlékeztetett az egyház jelentős karitatív tevékenységére. Végül XVI. Benedek az egészségügyi politikák javítását kérte és megfelelő törvénykezést a siketek érdekében, elsősorban a fejlődő országokban. Az egyház a maga részéről folytatja a segítségnyújtást és az ápoló tevékenységet a szeretet és a szolidaritás lelkületével.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés