Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

II. János Pálra emlékeztek égi születésnapján a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__56/i__29717
Tizennégy esztendeje, 2005. április 2-án ért véget a lengyel származású Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – e világi pályafutása. Halálának, egyben égi születésnapjának évfordulóján a Wojtyla Barátság Központ ünnepségének résztvevői méltatták a néhai egyházfő kivételes egyéniségét, életművét. (Fotók: Mátyus István)

A megemlékezésen beszédet mondott Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője, Berger József, a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, valamint Pintérné Farkas Csilla, a népkonyha egyik kiemelt támogatója, továbbá Bajkó Zoltán izsáki plébános atya. Az eseményt Farkas Pál, a szociális létesítmény önkéntes programszervezője konferálta.

Lévai Jánosné kiemelte: – Mi kecskemétiek és magyarok megköszönjük a Jóistennek, hogy Karol Wojtylát nekünk is adta, hogy ne csak emléke, hanem tanítása is bennünk maradjon és váljék életünk, gondolkodásunk, magatartásunk szerves részévé. Segítsd Szent II. János Pál pápa Kecskemét város lakosságát, a fiatalokat, az egyedül élőket, az időseket, hogy keresztény életük hitben erősödjék! Úgy gondolom, Kecskemét város lakossága a Karol Wojtyla Barátság Központtal összefogva meg tudja teremteni a boldogabb jövendőt.

Az ünnepség második felében a felszólalók koszorút helyeztek el II. János Pál szobránál.

A meghitt alkalmat a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjainak előadása, illetve Beke Márk és Bezerédi Balázs harsonajátéka gazdagította.

A szabadtéri rendezvény záróakkordjaként Garaczi János világhírű mesterszakács postagalambjai emelkedtek az ég felé a Wonderful World dallamára.

Végül az étkezdében, ebédosztáshoz készülve, Kő Ferenc festőművész mutatta be egyik legújabb alkotását, melyet a Wojtyla Háznak adományozott.

A szegények mai ebédjét – százhúsz adag csirkepörköltet tésztával, kenyérrel, süteménnyel – a keceli iskola biztosította.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés