Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Mikor avatják boldoggá II. János Pál pápát?

Alaptalan híreket cáfolt meg a Vatikán

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__56/i__6552
A Vatikán elutasította a spekulációkat, hogy II. János Pál pápát jövő év elején avatják boldoggá. Ezek a hírek alaptalanok – mondta Tarcisio Bertone bíboros államtitkár újságírók előtt Rómában. Konkrét határozat még nem született, a vonatkozó egyházi eljárásnak néhány további lépést még teljesítenie kell.
A Szenttéavatási Ügyek Kongregációja és a Római Főegyházmegye is visszautasította a hét elején azokat a találgatásokat, hogy a lengyel pápát már áprilisban vagy májusban boldoggá avatják. Ez az időpont korainak látszik – mondta Daniel Ols domonkos szerzetes, a pápa boldoggáavatási ügyének szóvivője. A posztulatúrán azt a tájékoztatást adták, hogy a boldoggáavatás 2010-ben történik, pontosabb dátum azonban egyelőre nem ismert. II. János Pál pápa boldoggáavatásáról már számos alkalommal láttak napvilágot különböző találgatások. Sokan tartották valószínűnek, hogy az eseményre április 2-án kerülhet sor, Karol Wojtyła halálának 5. évfordulóján. Ez azonban idén nagypéntekre esik, így a boldoggáavatás akkor nem jöhet szóba. Az egyházjog ötéves időszakot ír elő a boldoggáavatásra jelölt személy halála és a boldoggáavatási per megkezdése között, a II. Vatikáni Zsinat előtt ez huszonöt év volt. XVI. Benedek pápa hivatalba lépése után nem sokkal jelentette be, hogy az eljárás megkezdődhet.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés