Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az Európa Jövője Egyesület elnöke a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__29219
2018 nyarán 15. alkalommal rendezett nemzetközi gyermek- és ifjúsági találkozót Kecskeméten az Európa Jövője Egyesület. Az idei Csiperó fesztivál eseménysorozatáról Berei Andrea, a civil szervezet elnöke számolt be a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára tartott előadásában. (Fotók: Mátyus István)

– A július eleji találkozóra 20 országból 30 csoport, összesen 600 fiatal érkezését vártuk. Törekszünk arra, hogy minden alkalommal legyenek újak a meghívottak között. Távoli országok sem először képviseltették magukat; egyikük már régi ismerős Új-Delhiből, míg a japán testvérváros, Aomori másfél évtized után ismét küldött tizenéves ifjakat, akiket szokás szerint szintén hasonló korú fiatalokat nevelő családoknál szállásoltunk el. A színpompás megnyitóra július 1-jén került sor Kecskemét főterén, de a folyamatosan érkező vendégcsoportok, a nagyszámú helyi és távolabbról idesereglő érdeklődők már a nulladik nap estéjén élvezhették a nagyszínpadon fellépők különféle produkcióit – mondta a szegényekhez szólva Berei Andrea.

A programok zöme a főtéren, illetve a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban zajlott, de helyszínként szerepelt a Városháza, a Nagytemplom és a Cifrapalota is. Visszatérő programelemként jelentkezett a Gyermekvarázs, az esti koncertek, illetve a Romkerti esték.

– Néha megesik, hogy szerelem szövődik az egyes csoportok fiú és lány tagjai között. Legutóbb egy olasz fiú szeretett bele egy magyar kislányba. Előfordult már csiperós házasság is a fesztivál története során – jegyezte meg érdekességként az egyesület vezetője.

A Csiperó rendkívüli előnye, hogy a résztvevőket még nem fertőzte meg a politika szele; a gyerekek tiszták és ártatlanok, érdek nélkül barátkoznak egymással az eltérő kulturális hátterű, világlátású fiatalok. Kommunikációs nyelv az angol, tehát nyelvgyakorlásnak is kiváló alkalom volt a fesztivál hete. 2020-ban folytatjuk, addig is zajlanak az előkészületek – tette hozzá.

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés