Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Hallásszűrés a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__29805
A Geers Kecskemét Halláscentrum szakemberei vizsgálattal egybekötött előadás keretében ismertették, milyen hallásjavító megoldásokat kínálnak modern korunk legkorszerűbb, erre hívatott segédeszközei. (Fotók: Mátyus István)

Néhányan egyszerűen nem hajlandóak tudomásul venni, hogy rosszul hallanak, mások észre sem veszik. A halláscsökkenés általában lassan és észrevétlenül alakul ki. Sokan eleinte úgy érzik, mintha a többi ember motyogna. A televízió hangerejét pedig egyszerűen felemelik. Habár néha nem jut el a fülükig, hogy csörög a telefon, mégsem tűnik fel nekik a valós probléma.

A korszerű hallókészülékek szinte láthatatlanok a fülben. Apró technológiai mesterművek: víz- és porállók, ráadásul vezeték nélkül összekapcsolhatók egy sor egyéb elektronikai készülékkel. És mégis: sokan vannak, akik rosszul hallanak, ám vonakodnak szakemberekhez fordulni.

A hallókészülékek sokkal többet nyújtanak a hangerő puszta növelésénél. Automatikusan felismerik az egyes hallási szituációkat, és alkalmazkodnak hozzájuk. Így a nagyothallók ismét örömüket lelhetik a társasági események vagy éppen a színházi előadások látogatásában – emelték ki az előadók, majd átfogó audiológiai vizsgálatot végeztek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében.

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés