Kezdőlap
Kecskemét: 19 C°,
5.4 km/hNyugati szél, közepesen felhős
30
17
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Léleknyomatok” – Wojtylás szemmel az Örökség Galériában

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__27113
„Léleknyomatok” címmel nyílt nemrégiben kiállítás Mózer Erzsébet Munkácsy-díjas grafikai restaurátor és grafikusművész alkotásaiból a kecskeméti Tudomány és Technika Háza TIT Örökség Galériájában. A tárlaton vendégeskedhettek kedden a Wojtyla Barátság Központ művészetek iránt fogékony gondozottai is, Varga Brigitta szervező munkatárs vezetésével. (Fotók: Tódor Norbert)

Mózer Erzsébet munkái egy kísérletező, izgatott, a művészet műhelytitkaira nyitott egyéniség vibráló vizuális megtestesülései. Restaurátor múltja mind ezeket támasztja alá. Az alkimistatudás, mely mélyen gyökerezik a múlt művészetében, átitatják gondolatait és azok vizuális leképezéseit. Velence művészete, a színek, a muranói üvegek, középkori kerámiák isteni érintését fedezi fel a néző Erzsébet műveinek szemlélése közepette. Mindazoknak ajánlható alkotásainak megtekintése, akik szeretik a középkor misztikumának megjelenését a modern művészetben és gyermeki rácsodálkozással fogadják magukba az anyag szépségeit, az ikonok egyszerű, de előírásos tiszta hitét.

A tárlat augusztus 11-éig látogatható.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés