Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Új lakóházakba költözhettek a szenvedélybeteg ellátottak

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__30128
2019 februárjában átadták a Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún. A Leander névre keresztelt lakóépületbe elsőként 12 gondozott költözhetett be. A fejlesztés részleteiről dr. Tóth Mária, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója számolt be a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

– A bővítés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 525 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek keretében 60 gondozott költözhet új lakóházakba. A projekt egy méltóbb élet lehetőségét biztosítja a bajba jutott embereknek, ami a családjuk és az egész társadalom számára komoly segítséget jelent – hangoztatta az előadó.

A gondozottak számára Kaskantyún két, a közeli Tabdiban három új lakóházat építettek, ahol kétágyas szobákban helyezik el őket. Kaskantyún emellett egy 200 négyzetméteres foglalkoztató épület is készült.

– A szenvedélybetegek támogatott lakhatása az önálló életvitelre való felkészülést szolgálja. A kulturált környezet és a közösségi lét ugyanis megtartóerőt jelent a hétköznapokban. A támogatott lakhatásban részesülő betegek döntő többsége mezőgazdasági munkát végez, mások kerámiatárgyakat készítenek fejlesztő foglalkozások keretében – hangzott el továbbá.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés