Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Új lakóházakba költözhettek a szenvedélybeteg ellátottak

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__30128
2019 februárjában átadták a Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún. A Leander névre keresztelt lakóépületbe elsőként 12 gondozott költözhetett be. A fejlesztés részleteiről dr. Tóth Mária, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója számolt be a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

– A bővítés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 525 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek keretében 60 gondozott költözhet új lakóházakba. A projekt egy méltóbb élet lehetőségét biztosítja a bajba jutott embereknek, ami a családjuk és az egész társadalom számára komoly segítséget jelent – hangoztatta az előadó.

A gondozottak számára Kaskantyún két, a közeli Tabdiban három új lakóházat építettek, ahol kétágyas szobákban helyezik el őket. Kaskantyún emellett egy 200 négyzetméteres foglalkoztató épület is készült.

– A szenvedélybetegek támogatott lakhatása az önálló életvitelre való felkészülést szolgálja. A kulturált környezet és a közösségi lét ugyanis megtartóerőt jelent a hétköznapokban. A támogatott lakhatásban részesülő betegek döntő többsége mezőgazdasági munkát végez, mások kerámiatárgyakat készítenek fejlesztő foglalkozások keretében – hangzott el továbbá.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés