Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Újra és újra a főtéri Romkertben takarítanak a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__96/i__24052
Kecskemét - Majd’ három hónappal ezelőtt „telt be a pohár” a Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyha sorközösségének köreiben, már ami Kecskemét főterének történelmi Romkertjét, konkrétan az ott nap mint nap tapasztalható szemetelést, köztéri vécézést illeti - különösen hétvégeken, nagyobb rendezvények közben és után. Április 15-én végeztek először lomtalanítást a Wojtyla Ház munkatársai és önkéntes gondozottai a Romkertben: összegyűjtötték az ott talált hulladékot, mindenféle eldobált szemetet, állati és emberi ürüléket. Azóta kéthetente rendszeresen rendbe teszik a főtér e méltatlanul gondozatlan részét. (Fotók: Mátyus István)

Mint tegnap megírtuk: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Porta Egyesület, a Barátok temploma, a Rotary Club és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület együttműködésével rövidesen új arcát mutatja majd a főtéri Romkert. Öveges László főépítész, Nagy Ágnes főkertész, valamint Farkas P. József, a Porta Egyesület szervezője konzultációt tartott ennek kapcsán a helyszínen szerda délután. Egyebek mellett megvizsgálták, lehetséges-e ott padokat elhelyezni, és ha igen, milyeneket. Az egyes részletek kidolgozása még folyamatban van. Ami azonban már most is biztos: eltávolítják azokat a fákat, bokrokat, melyek melegágyát jelentették eddig bizonyos környezetszennyező, illetve közerkölcsöt sértő, garázda cselekedeteknek. Mindemellett ivókút létesül a Romkertben, és kihelyeznek egy magyar-angol nyelvű tájékoztató táblát is. A szervezők közös célja, hogy kissé elhanyagolt közterület helyett újra pompás „ékköve” legyen e hely Kecskemét történelmi főterének, a város legrégebbi épülete, a Barátok temploma mellett.

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés