Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A gyónástitok védőszentjére Nepumoki Szent Jánosra emlékezett meg a Wojtyla család

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__95/i__14124
Május 16-a Nepumoki Szent János ünnepnapja. A Wojtyla Család a Czollner téri szobránál emlékezett meg róla. Segítségünkre volt Székelyné Kőrösi Ilona főmuzeológus, aki a szobor történetéről mesélt a megemlékező közönségnek. Fia Székely Gábor történész, pedig Szent János életéről beszélt, majd a Wojtyla Ház önkéntes animátora Fehérné Andrea olvasott fel egy imát. A folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentjeként is ismert szent szobrát a Wojtyla Család örök házaspárja koszorúzta meg. A megemlékezés közös imával zárult.

A szobor rövid története: A Czollner téren 1778-ig évszázadokon keresztül temető volt. A régi kápolna helyén 1826-ban építtette a Szent Erzsébet katolikus templomot Czollner Mihályné Béni Erzsébet. A bejárattal szemben áll két és fél méter magas talapzaton Nepomuki Szent János szobra, kovácsoltvas kerítéssel körbezárva. A szobor felállítására Hoffman János 150, Vincze János 600 forintot adományozott. Az alkotó nevét nem ismerjük. (www.szoborlap.hu)

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés