Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Nemzetközi lantművész: Buda Ádám tartott hangszer bemutatót a Wojtyla Házban-VIDEÓVAL

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__95/i__13472
A Tinódi Lant-díjas művész, énekmondó, lantművész Buda Ádám járt a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban és mutatta be a reneszánsz kort is idéző lantokat, dorombokat, kobozokat és údokat. A hangszerek ismertetésén kívül a Wojtyla zenecsoport is megalakult a délelőtt folyamán. A középkor jött el közénk. - mondta az előadás végén a Wojtyla Ház egyik gondozottja. Sok szeretettel ajánljuk képgalériánkat és videónkat.

Buda Ádám életrajza:

1965-ben születtem Kecskeméten. Édesapám, Buda Ferenc költő barátai, látogatói által már gyerekként sok művésszel, népművésszel találkoztam. Így jutottam el Kobzos Kiss Tamás egyik előadására is, ahol nagyon megtetszett, amit a hangszereivel, hangszalagjaival művelt, és koboztanulmányokat kezdtem az ő segítségével.
   Azóta már tekerőlanton, udon, reneszánsz lanton, dombrán, furulyákon is játszom, illetve ezek egyikét-másikát tanítom a szentendrei zeneiskolában. A hangszereken való játékot jórészt autodidakta módon sajátítottam el, segítségemre voltak Kobzos Kiss Tamás, L. Kecskés András, Kónya István, Mesterházi Katalin, Havasréti Pál, René Zosso, Claude Flagel.
   Az elmúlt mintegy húsz esztendő során több együttessel zenéltem és zenélek most is, kinek-kinek hangfelvételein is közreműködve: a Kecskés Együttessel, a Kvintesszencia Együttessel, a Sonatores Pannoniae-val, a Musica Profana-val. Alapító tagja vagyok a Bourdon Együttesnek. A kezdetektől részt veszek a Dinnyés József kitalálta szombathelyi énekmondó találkozókon.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés