Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Egy kellemes délután a Kiss Cukiban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__52/i__23480
Régi barátság fűzi Farkas P. Józsefet, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatóját Kiss Zoltán mestercukrászhoz, a lajosmizsei Kiss Cuki Tradicionális Családi Cukrászat tulajdonosához. Zoltán ugyanis rendszeresen részt vesz a népkonyha kiemelt rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában olyképpen, hogy különleges alkalmakkor gyakorta küld cukrásztermékeket – a népes vendégsereg nagy-nagy örömére. Éppen ideje volt tehát, hogy újra találkozzanak, felelevenítsék a közös emlékeket Lajosmizsén – néhány gombóc ízletes fagylalt társaságában. (Fotók: Mátyus István)

– Cukrászdánkat 1995. december 12-én nyitottuk feleségemmel, Gabival – mondja a kezdetekről Zoltán. – A cukrász szakmában szerzett hazai és nemzetközi tapasztalattal és családom támogatásával mára a kecskeméti cukrászdák mellett a megye egyik kedvenc ilyen jellegű vendéglátóhelyévé lettünk. Büszkeséggel tölti el családi vállalkozásunkat, hogy 2009-ben átvehettem a magyar vendéglátás egyik legnagyobb elismerését, a Venesz-díjat. Ez betérő vendégeink jó ízlését is tükrözi, hiszen fejlődésünk nélkülözhetetlen eleme süteményeink, tortáink és egyéb cukrásztermékeink iránt megnyilvánuló, folyamatosan megújuló kereslet – dicséri vendégeit. (Közben mosolyog.)

– Fontosnak tartjuk, hogy ez a gyönyörű szakma az utánunk  következő generáció számára is hordozzon szépségeket, kihívásokat, ezért nagy hangsúlyt fektetünk tanulóink képzésére. Igyekszünk átadni mindazt a tudást, amit évtizedek alatt összegyűjtöttünk.

– Jóleső érzés számunkra, hogy menyasszonyi- és egyéb alkalmi tortáink, süteményeink képviseletében szinte ott lehetünk kedves vendégeink ünnepi asztalánál, legyen az születésnap, keresztelő vagy éppen esküvő.

A múlt egyik fontos momentuma is szóba kerül: – 2001 novemberében nagy örömmel nyitottuk meg Lajosmizsén, a Városház téren  második cukrászdánkat, amely kedves feleségem nevét viseli. 

Ami pedig a választékot illeti: – Mindig vendégeink igényei szerint alakítjuk. A cukrász- és uzsonnasütemények mellett sós-, édes aprósüteményeket, alkalmi- és dísztortákat, esküvői tortákat, nyáron pedig főzött fagylaltkülönlegességeket is kínálunk. Esküvői tortáinkat mindig egyedileg készítjük ügyfeleink színre, formára és ízre vonatkozó elképzelései, kérései alapján. Alapanyagaink összeválogatásánál gondosan ügyelünk a frissességre és a minőségre. Nagyon fontosnak tartjuk a hazai jó minőségű, kontrollált élelmiszerek használatát. Ehhez tartjuk magunkat. Az egészséges életmód és a modern konyha elvárásainak megfelelően a gyümölcsösebb, könnyebb süteményeket és tortákat ajánljuk elsősorban kedves vendégeinknek, de természetesen valljuk, hogy néha egy kis „bűnözés" is jót tesz a léleknek – Manchmal eine Sünde gut für Die Seele – ahogyan a németek mondják.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés