Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ingyenes szemészeti és fogászati szűrővizsgálaton vehettek részt a Wojtyla Központ gondozottai

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__52/i__24890
A nagysikerű tavalyi, több települést érintő, nyitott és ingyenes szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén - február 1-je után második alkalommal - ismét ingyenes szemvizsgálatot végzett a Mediroyal Prevenciós Központban október 17-én hétfőn. A jótékonysági akció kedvezményezettjei ezúttal is a Karol Wojtyla Barátság Központ ellátottai voltak. (Fotók: Mátyus István)

Az eddigi alkalmakon összesen több mint 250 fő kivizsgálására került sor. Közöttük a tumor betegségektől a szürke- és zöldhályogon és a makula degeneráción át - hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki - tucatnyi megbetegedést sikerült kiszűrni.

A szűrést most is, mint februárban a Szent László Lions Klub egyik tagja, dr. Csengery Attila szervezte a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai körében. A szemvizsgálat ezúttal fogászati szűréssel is kiegészült. Hétfő délelőtt mintegy 30 hátrányos helyzetű ember vizsgálatát végezték el. A munkában önkéntesként vett részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos, valamint a helyet és felszerelést biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, továbbá a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai.

A Karol Wojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta a Szent László Lions Klub, amikor a szociális intézmény mintegy 120 gondozottjának egynapi szociális étkeztetését biztosította, valamint részt vett az ebédosztásban.

Háttér:

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége aktív tagja a világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének. Hazánkban 40 Lions klubban közel 900 tag vallja magáénak a jelszót: Szolgálunk! Ez a szolgálat kiterjed a segítségnyújtás minden területére. A százéves szervezet centenáriumi jelszava: ahol a szükség, ott Lions a segítség.

A Lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengénlátók támogatása. Az 1917-ben megalakult Lions szövetség a világ számos országában küzd a látás védelméért, aktív módon tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés