Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Látogatás a Dimenzió Borászat bükkaljai pincészetében

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__52/i__25028
Kovács András és Kovácsné Drabant Katalin, a kecskeméti Dimenzió Borászat tulajdonosai kezdetektől támogatják a Karol Wojtyla Barátság Központ mindennapi életét. Ebből következőleg kiváló kapcsolatot ápolnak a népkonyha munkatársaival. A sikeres együttműködés egyik gyümölcse volt az a meghívás is, melynek Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója október végén tett eleget a neves kecskeméti borászat bükkaljai pincészetében, Miskolc-Görömbölyön.

- A bor mindenkinek mást jelent. Van, akinek csak egy bódító ital, hogy elmenekülhessen az élet nehézségei elől. Másoknak egy spirituális varázsszer, a rítus és az ünnep része. Kulcs a fizikai és a szellemi világ közötti átjáróhoz, megpihenéshez és megnyugváshoz. Szakrális varázsszer, melynek elfogyasztása után más tudatállapotba kerülünk, és a magasabb dimenziók világát ismerhetjük meg. Spirituális varázslatossága mindig csak az arra érdemes, vagy a kiválasztott embernek mutatkozik meg. Hasonlít a Táltos paripához, aki a hétköznapi embernek ránézésre csak egy szánalomra méltó gebe, de kis gazdája számára csodálatos fehér paripává válik és elrepíti őt a mitikus útra. Az ősi kultúrákban minden esetben a vért szimbolizálja. A vér pedig szellemi síkon a lelket jelenti, ami a létezés és az élet. Ezért is nevezi a magyar nyelv oly kifejezően és találóan a bort lélekmelengetőnek - mondta Katalin asszony, amint a pincében összekoccantak a poharak.

- A Dimenzió Borászat hosszú évek tudatos munkájának eredménye. Szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatra, valamint a kor technológia szintje előtt járó legújabb technikai megoldásokra alapozza - fogalmazott Kovács András, miközben bemutatta a borászat miskolci pincészetét. Hozzátette: - Célunk a borászaton keresztül kapcsolatot létrehozni a múlt és a jövő között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Ennek következtében igyekszünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásán keresztül e fajták Csipkerózsika álmukból való felélesztését megvalósítani. Borainkat ajánljuk férfi embörnek  és fehérnépnek, csábításra, bajvívásra, varázslatra, búra-derűre - közölte nevetve.

Farkas P. József csodálattal adózott mindannak az emberi teljesítménynek, melynek eredményeit a Dimenzió Borászat bükkaljai pincészete fémjelzi. A vállalkozás tulajdonosai ezúttal is kinyilvánították: bizalmuk töretlen a Wojtyla Ház és vezetői iránt, ezért a jövőben változatlanul támogatni kívánják a népkonyhát. - Bizonyságát látom mindebben annak, hogy a szeretet valóban nem ismer határokat - jegyezte meg válaszában Farkas P. József.

További adatok a bükkaljai borászatról:

Cím: Miskolc-Görömböly, Hetedhét pince, Görömbölyi alsó pincesor 62

Telefon: +36 30 990 7142, +36 30 990 7162,

Szőlőültetvény területe: 12 hektár

Fajtaösszetétel: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Furmint, Hárslevelű, Kadarka, Kékfrankos, Rajnai Rizling, Zweigelt

Szőlőfeldolgozás: saját ültetvényről, illetve felvásárlással

Borkóstoló: 5 és 40 fő közötti létszámban tudnak vendégeket fogadni

Étkezés: hideg-meleg étel, előzetes egyeztetés alapján

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés