Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Önkéntes fodrász a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__52/i__26287
Julius Athina igazán sokoldalú egyéniség. Újságíró tanodát működtet, önkormányzati lapok kiadásával foglalkozik, és amit talán mindennél szívesebben tesz: önkéntes munkát végez. Három havonta - főként kiemelt ünnepek előtt - útra kel, rója a kilométereket, mindenfelé felajánlja, hogy ingyenesen levágja azok haját, akiknek nem telik fodrászra, és elmegy oda, ahol szolgálatára igényt tartanak. Amikor korábban Kecskeméten járt az örkényi hölgy, a Wojtyla Ház kapuján is kopogtatott, ahol örömmel fogadták felajánlását. A népkonyha gondozottai közül tizenhatan jelentkeztek hajvágására. Athina kedden 12 óra után néhány perccel érkezett meg a népkonyhára, ahol már tömött sorokban várták őt a rászoruló emberek. (Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)

Hajvágás közben így vallott önmagáról: - Katona vagyok a közömbösség háborújában. Még évekkel ezelőtt a kezembe került Pál apostol 2. korinthusi levelének az a mondata, ami az adakozásról szól: Mindenki elhatározásának megfelelően adjon, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mer Isten a vidám adakozókat szereti.

- Bevallom, nem szenteltem különösebb figyelmet ennek a mondatnak, de mégis eltettem. Aztán úgy alakult az életem, hogy döntenem kellett: újságírás vagy egy másik szakma. Utóbbit választottam, de közben nem adtam fel az újságírást sem. Hajnalban egy televízióban vezettem műsort, majd a fodrász iskolába, a gyakorlati helyre rohantam. Aztán túl sok lett a kettő együtt és megint döntés előtt álltam: teljes gőzzel belevetettem magam az eredeti szakmámba. Sokáig dühös voltam, hogy egy szerelem kedvéért csak úgy tettem, mintha újságíró lennék.

- Aztán ahogy teltek az évek, egyre többen tudták meg rólam, konyítok az ollóhoz is.

- Hajléktalanszállókban, melegedőkben, szociális szolgálatoknál végzem a karitatív hajvágást. A csúcs: négy óra alatt 32 frizura a miskolci Vöröskereszt szállóján.

- Most már egészen biztos: a kanyar az útban nem volt véletlen.

- Felismerhettem, hogy a kényszer nélkül végzett önkéntes munka valóban vidámságot hoz a léleknek. Úgy is mondhatnám, ettől billen helyre a lélek egyensúlya. Megszűnik a valamihez való görcsös ragaszkodás és dolgok maguktól fordulnak a javunkra.

Julius Athina üzeni: Segíts te is: adj reményt, hitet másoknak, hogy hitükből újból reményt nyerj.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés