Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rétesboltot nyitott a Hamiló Kft.

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__52/i__27228
Marton Zoltán, a Hamiló Pékség és Cukrászat tulajdonosa különféle pékárukat, tortákat, süteményeket állít elő kecskeméti üzemében. Nemrégiben rétesboltot nyitott a Kőhíd utca 28. szám alatt. Ennek apropóján lehettünk vendégei az üzletben. (Fotók: Mátyus István)

– Rétes a fő profilunk, mivel ez fogy legjobban, utána meg a pogácsák – ad világos, egyszerű magyarázatot felvetésünkre: miért épp ennek jut főszerep az új árusítóhelyen?

– Választékunkat vásárlói visszajelzések alapján alakítottuk ki. Mi magunk is megkóstolunk jó néhány új ízt. Az almás, túrós, meggyes és mákos jelenti az alapot, melyet a szilvás-barackos változattal bővítettünk. Utóbbit különféle idénygyümölcsökkel variáljuk tovább, például áfonyával, szederrel. Sós réteseket egyaránt forgalmazunk kapros-túrós, pizzás, spenótos-brokkolis, káposztás, gíroszos ízekben – mutatta be szortimentjét a vállalkozó, melyet pogácsa kínálatukkal tett teljessé: sajtos, tökmagos, teljes kiőrlésű, túrós, házitejes, szilvalekváros-hájas.

Érdekességként említette: – Magunk is meglepődtünk, mekkora piaca van a rétesvégeknek. Kedvező áron adjuk, kilószámra viszik tőlünk. Múltkoriban megállt itt egy elegáns autó. Előkelő úr szállt ki belőle, majd a boltba betérve egy zacskó rétesvéggel távozott. Pedig nem úgy tűnt, mintha anyagiak hiányában mellőznie kellene az igazi finomságokat. De ő tudja… – fűzte hozzá mosolyogva.

– Az üzlet helyének végső kiválasztását is szóba hozta Marton Zoltán: – Úgy történt, hogy „emberszámlálást” végeztünk a környéken. Végül arra jutottunk, itt érdemes boltot nyitnunk. Később bővülni szeretnénk, egyelőre azonban ezt a helyiséget kívánjuk felfuttatni.

– Nem a mennyiségre koncentrálunk, hanem a minőségre. Legnagyobb problémánk jelenleg – másokhoz hasonlóan – a jól képzett, dolgozni akaró és tudó munkaerő hiánya. Valódi megoldást az jelentene, ha még több fizetést ajánlhatnánk a hozzánk jelentkező munkavállalóknak, ám ehhez jelentősen emelnünk kellene termékeink fogyasztói árát, amit ugyanakkor nem feltétlenül fogadna el a piac. Az ÁFA mértékének lejjebb szorítása ellenben sokat segítene rajtunk – mondta el végül a cégtulajdonos, aki saját bevallása szerint az almás rétest kedveli leginkább.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés