Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Egy csodálatos találkozás emlékére a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__89/i__24398
„Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben… Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra… Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között.” (Márai Sándor: Eszter hagyatéka)

Sokáig hiú ábránd volt csupán, amit idővel reménységgé érlelt a kitartó várakozás. Úgy tűnt azonban, az idő mégsem jön el. Végül már temették is a gondolatot talán. Aztán egyszer csak – ki tudja, hogyan történhetett – megérkezett Ewa Filipiak lengyel parlamenti képviselő asszony a Karol Wojtyla Barátság Központba. A népkonyhára, melynek alapító okirata az ő keze nyomát is hordozza. Szent II. János Pál pápa jelet küldött a Mennyből: hamarosan gyümölcsöt érlel a kitartó imádság. Így alapíthatták meg tíz évvel ezelőtt a kecskeméti népkonyhát, és Isten kegyelméből, az Ő és Szent II. János Pál pápa égi jelenlétében így találkozhattak, foghattak kezet gondozottak, társalapítók, munkatársak a forró nyári napsütésben. Amint puszta létezésünk, úgy volt csoda a tegnapi találkozás, a baráti ölelések, vidám beszélgetések; hitben, reményben, szeretetben. „…ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.” (1Kor 13,13)

(Fotók: Mátyus István)

 

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés