Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kecskemétre látogatott Wadowice polgármestere - a Wojtyla Házban is járt

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__89/i__23986
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere meghívására csütörtök délután városunkba érkezett Mateusz Klinowski, Wadowice polgármestere. A zártkörű hivatalos megbeszéléseket követően Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója fogadta Kecskemét lengyel testvérvárosának első emberét a népkonyha dísztermében. (Fotók: Mátyus István)

A Lengyel Köztársaság Szejmjével és Szenátusával összhangban Magyarország Parlamentje a magyar-lengyel szolidaritás évének nyilvánította az idei esztendőt. Ennek értelmében az Országos Lengyel Önkormányzat összehívta a II. Lengyel-Magyar Testvérvárosi Konferenciát, melyet 2016. június 24-én, pénteken rendeznek meg Budapesten. A konferenciára Kecskemétet és lengyelországi testvérvárosát, Wadowicét is meghívták. Előtte azonban Kecskemétre látogatott Mateusz Klinowski polgármester.

A hivatalos tárgyaláson újságírók nem lehettek jelen, ezért erről részletekkel nem tudunk szolgálni.

Mateusz Klinowski a Wojtyla Házban kijelentette: kivételes örömöt jelent számára abban az intézményben megfordulni, melynek megalapításáért városvezető elődei is fáradoztak. A nagy múltra visszatekintő kapcsolat révén sokat hallott otthon a kecskeméti népkonyháról, mely az év 365 napján 120-130 rászorulónak biztosít ingyenesen meleg ételt.

Molnár Zoltán intézményvezető részletesen bemutatta a lengyel vendégnek a népkonyha tevékenységét. Beszélt annak spirituális, kulturális, közösségépítő szerepéről, sikereiről, nehézségeiről.

Mateusz Klinowski hozzátette: Wadowicében is működik hasonló intézmény; az ottani katolikus közösség működteti a helyi önkormányzat anyagi támogatásával. Szintén 100-120 rászorulót lát el. Polgármesterként rendszeresen meglátogatja az intézményt, utána mondják is neki a gondozottak az utcán: jöjjön még gyakrabban, mert ha tudnak az érkezéséről, mindig jobb kosztot szolgálnak fel. (Mosolyog.)

Végezetül Mateusz Klinowski wadowicei látogatásra invitálta a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatóját.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés