Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kecskemétre látogatott Wadowice polgármestere - a Wojtyla Házban is járt

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__89/i__23986
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere meghívására csütörtök délután városunkba érkezett Mateusz Klinowski, Wadowice polgármestere. A zártkörű hivatalos megbeszéléseket követően Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója fogadta Kecskemét lengyel testvérvárosának első emberét a népkonyha dísztermében. (Fotók: Mátyus István)

A Lengyel Köztársaság Szejmjével és Szenátusával összhangban Magyarország Parlamentje a magyar-lengyel szolidaritás évének nyilvánította az idei esztendőt. Ennek értelmében az Országos Lengyel Önkormányzat összehívta a II. Lengyel-Magyar Testvérvárosi Konferenciát, melyet 2016. június 24-én, pénteken rendeznek meg Budapesten. A konferenciára Kecskemétet és lengyelországi testvérvárosát, Wadowicét is meghívták. Előtte azonban Kecskemétre látogatott Mateusz Klinowski polgármester.

A hivatalos tárgyaláson újságírók nem lehettek jelen, ezért erről részletekkel nem tudunk szolgálni.

Mateusz Klinowski a Wojtyla Házban kijelentette: kivételes örömöt jelent számára abban az intézményben megfordulni, melynek megalapításáért városvezető elődei is fáradoztak. A nagy múltra visszatekintő kapcsolat révén sokat hallott otthon a kecskeméti népkonyháról, mely az év 365 napján 120-130 rászorulónak biztosít ingyenesen meleg ételt.

Molnár Zoltán intézményvezető részletesen bemutatta a lengyel vendégnek a népkonyha tevékenységét. Beszélt annak spirituális, kulturális, közösségépítő szerepéről, sikereiről, nehézségeiről.

Mateusz Klinowski hozzátette: Wadowicében is működik hasonló intézmény; az ottani katolikus közösség működteti a helyi önkormányzat anyagi támogatásával. Szintén 100-120 rászorulót lát el. Polgármesterként rendszeresen meglátogatja az intézményt, utána mondják is neki a gondozottak az utcán: jöjjön még gyakrabban, mert ha tudnak az érkezéséről, mindig jobb kosztot szolgálnak fel. (Mosolyog.)

Végezetül Mateusz Klinowski wadowicei látogatásra invitálta a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatóját.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés