Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 24. 07:49 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szerda estig: Délen is fokozatosan csökken majd a felhőzet, és mindenütt változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Legfeljebb egy-egy zápor, a Bakonyban hózápor fordulhat elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 5 és 9, késő este 0, +5 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Csütörtökön és vasárnap kevés lesz a felhő, több órás napsütés ígérkezik. Pénteken és szombaton ugyanakkor sok felhőre számíthatunk, és többfelé várható csapadék: kezdetben eső, majd a Tiszántúl kivételével egyre inkább hó valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 3, 8, majd 0, +6 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt lesz. Figyelem! November 22-től módosultak a veszélyjelzési rendszer kritériumai.

Orvosmeteorológiai jelentés:

A hidegfrontokkal együttjáró tünetek megjelenésére kell számítani. Előfordulhat fejfájás, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam.

Kövessen minket a Facebookon is!