Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 25. 07:55 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére csütörtök estig: Eleinte országszerte többé-kevésbé napos idő lesz, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól, estétől délnyugaton kisebb eső már előfordulhat. A ködfoltok délelőtt megszűnnek. A délnyugatira forduló szél északkeleten olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között alakul. Késő estére pedig -1 és +3 fok várható.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken, illetve vasárnap eleinte változóan felhős idő várható, majd délnyugat felől beborul az ég, szombaton és hétfőn ugyanakkor napközben fokozatosan felszakadozik, elvékonyodik a felhőzet. Két nagyobb hullámban várható csapadék: péntek este és szombaton a keleti határ mentét leszámítva főként havazás, vasárnap este és hétfőn az északnyugati vidékeket kivéve eső, zápor valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnapig többnyire 0, -7, hétfőn -1, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 3, 8, majd 0, +6, végül 3, 12 fok között valószínű


Országos figyelmeztető előrejelzés:

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt marad. Figyelem! November 22-től módosultak a veszélyjelzési rendszer kritériumai.


Orvosmeteorológiai jelentés:

A kezdődő melegfronti hatás a frontérzékenyeknél esetenként fejfájást, nyugtalanságot, rossz közérzetet okozhat, ingadozhat a vérnyomás.

Kövessen minket a Facebookon is!