Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 25. 08:43 | Szerző/forrás: baon.hu

Baleset: kiszakadt a kereke a terepjárónak

Baleset: kiszakadt a kereke a terepjárónak
Megcsúszott és egy szabályosan közlekedő autónak vágódott egy terepjáró a „tükörjegesen” lefagyott úton Kecskemét és Lajosmizse között. A balesetben egy személy súlyosan, kettő könnyebben megsérült.

A ma (csütörtök) kora reggel, a régi ötös főúton, az M5-ös felhajtótól 600 méternyire történt baleset előzménye, hogy a Nissan terepjáró Kecskemét irányából haladt az autópálya felé. Megcsúszott a jeges úton, pörögve átkerült a bal oldali sávba, ahol nekivágódott a Lajosmizse irányából érkező Citroennek. A Nissanban hárman utaztak: a vezető nem sérült, két munkatársát pedig könnyebb sérülésekkel szállították el a mentők. A Citroenben a tűzoltók szerint egy, a rendőrök szerint két ember utazott. Előbbiek információja az volt, hogy a vezetőt vágták ki a kocsiból, a rendőrök pedig úgy tudják, hogy az utasa sérült meg súlyosan. A baleset miatt eleinte óriási volt a torlódás, majd szerencsére találtak egy kerülő földutat a járművezetők.

– A reggeli baleset sajnos példázza azt, amit minden évben az első igazán téli napon tapasztalunk – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – A reggel útnak indulók egy része úgy van vele, hogy tegnap is szép idő volt, tegnap előtt is, akkor pedig ma is. Ilyenkor történnek a hasonló megcsúszásos balesetek, amelyek talán figyelmeztetik a többieket a veszélyre.

A helyszínen egyébként a tudósító is azt tapasztalta, hogy kiszállva a kocsiból gyakorlatilag csak „tipegve” lehetett közlekedni gyalogosan, a még akkor is jeges aszfalton.

Kövessen minket a Facebookon is!