Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 26. 09:03 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain tegnap 1 súlyos és 6 anyagi káros baleset történt. 2 ittas vezetőtől vették el jogosítványukat kollegáink.

Csütörtökre virradóra a nyitott hátsó ajtón keresztül bement valaki egy 84 éves bácsalmási néni lakásába, ahol kutatást végzett, majd onnan elvitt 300.000,-Forintot.

 

Ugyanezen az éjjel a Kiskőrös, Öregszőlőben lévő öntödébe a hátsó kapu lakatját lefeszítve bement valaki, és onnan ellopott egy blankoló gépet és egy aggregátort. Az okozott kár kb.: 800.000,-Ft.

Kedden este Kecskeméten a Beretvás közben lezárt állapotban parkoló Fiat Ducato típusú tehergépkocsi bal oldali ablaküvegét betörték, és az utastérből elloptak egy pénztárcát, valamint különböző porcelán tárgyakat kb. 348.000,-Ft. értékben.

Kecskemét Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást rongálás bűntett elkövetés gyanúja miatt a DÉMÁSZ képviselőjének bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki tegnap a Kecskemét, Reptéri út végén lévő trafóállomást megrongálta, abból az olajat elvitte. Az okozott kár kb.: 1.000.000,-Ft.

Őrizetbe vettek kollegáink tegnap egy 20 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy délután a Kecskeméten megfenyegette édesanyját, hogy amennyiben később nem ad át neki 4.000,-Forintot, akkor felgyújtja a lakást, ahol a nő albérletben lakik, illetve barátaival odamegy, és szétverik a lépcsőházat. A fenyegetés hatására a sértett a helyszínre vitte a készpénzt, de annak átadásra nem került sor, mert a helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták.  

Őrizetbe került egy 26 éves kunszentmiklósi férfi is, aki szeptember 15-én betört egy kunszentmiklósi ügyvédi irodájába, és onnan elvitt 1 doboz csokoládét, 4 db horgászbotot orsóval, 1 db vízmelegítőt összesen 35.000,-Ft. kárt okozva.  

Őrizetbe került még egy 49 éves kiskunhalasi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. augusztustól kezdődően volt élettársát annak akarata ellenére rendszeresen zaklatta oly módon, hogy telefonon keresztül naponta 20-30 alkalommal kapcsolatot akart kezdeményezni vele, valamint a mai napig rendszeresen megjelenik a nő lakóhelyénél és akarata ellenére személyesen is megkísérel vele kapcsolatba kerülni. Az őrizetbe vétel mellett ideiglenes távoltartás lett elrendelve.

Kövessen minket a Facebookon is!